Politic

Comunicat de presă – Bugetele celor 97 de localități teleormănene, întârziate de consilierii PNL

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Ionel Dănuț Cristescu a dispus convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Teleorman pentru data de 22 martie a.c., în care au fost înscrise pe ordinea de zi, următoarele proiecte de hotărâre:

– Proiect de hotărâre privind repartizarea sumei defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene, pe anul 2019 şi estimări pentru anii 2020-2022;

– Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ -teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 17,5% din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2019;

– Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2019;

– Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei ce reprezintă 20% din taxa pe valoarea adăugată şi din cota de 18,5% din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru anii 2020-2022.

Proiectele au fost inițiate de președintele Consiliului Județean Teleorman, Ionel Dănuț Cristescu și au fost supuse astăzi dezbaterii și votului colegilor consilieri, cu speranța că aceștia, indiferent de orientarea politică, vor înțelege faptul că urgența constă în a reuși să echilibrăm bugetele locale, venind în sprijinul cetățenilor și al comunităților locale din județul Teleorman.

Din cele patru proiecte de hotărâre, numai primul a primit votul majorității consilierilor, în timp ce următoarele trei proiecte supuse aprobării au fost respinse, ceea ce va conduce la reluarea dezbaterilor în ședința de consiliu județean convocată joi, 28 martie 2019, când proiectele vor fi aprobate, iar sumele vor fi comunicate fiecărei unități administrativ-teritoriale.

Președintele Consiliului Județean Teleorman face apel la responsabilitatea și conștiința colegilor consilieri și pune în atenția publică obligația acestora de a sluji interesele cetățenilor și ale comunității teleormănene, cu seriozitate, înțelegând că repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor prevăzute în proiectele supuse dezbaterii sunt urgente și județul Teleorman trebuie să continue să se dezvolte.

PREȘEDINTE, Ionel Dănuț Cristescu

2 Comments

  1. Minciuni sfruntate ! Consilierii liberali doar s-au abținut la vot. Hotărârile nu au fost aprobate pentru ca 4 consilieri PSD au lipsit ! Printre cei care nu au venit la ședința se afla vicepreședintele consiliului județean Piper Savu Florin care a fost plecat sa își ducă “păsărica” la petrecerea organizației de femei .

  2. Cristescu un slugoi al teldrum ,nu stiu ce le va povesti nepotilor la batranete.Ca a fost ce ?majordom cu sofer?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.