Politic

Comunicat de presă / Au fost aprobate proiectele privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată și din impozitul pe venit

Astăzi, 28 martie 2019, consilierii județeni, convocați în ședință ordinară, au aprobat proiectele de hotărâre prin care au fost repartizate pe unități administrativ-teritoriale sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată și din impozitul pe venit. Proiectele de hotărâre au fost adoptate cu majoritate confortabilă de voturi, chiar dacă cei 10 consilieri liberali prezenți la ședința de astăzi s-au abținut.

Repartizarea sumelor s-ar fi putut realiza încă de săptamâna trecută, iar cele 97 de localități din județ și-ar fi întocmit bugetele locale dacă, în ședința extraordinară din data de 22 martie a.c., consilierii județeni ai Partidului Național Liberal ar fi dat dovadă  de responsabilitate și maturitate politică și ar fi înțeles urgența repartizării banilor către localitățile județului.

Rezultatul votului din ședința de astăzi a spulberat toate neadevărurile, acuzațiile și elucubrațiile lansate în spațiul public în ultimele zile de unii reprezentanți PNL, la adresa Consiliului Județean și a președintelui Dănuț Cristescu.

Ca o dovadă în acest sens, astăzi au fost prezenți toți consilierii PSD. De altfel, un singur consilier județean a lipsit, și acela a fost de la PNL. Deci, există majoritate în Consiliu.

De asemenea, se poate afirma că bugetele locale au fost întârziate nu din cauza consilierilor PSD. Pentru că de la vot s-au abținut consilierii PNL, atât în ședința din 22 martie, cât și în cea de astăzi.

Și nu în ultimul rând, este foarte greu de crezut, dacă nu imposibil, că edilii localităților telormănene, inclusiv cei PSD, vor mulțumi Partidului Național Liberal pentru demersul de a contesta sumele alocate. Cu alte cuvinte, să mulțumescă pentru că primesc banii cu întârziere și că până la această dată nu și-au putut întocmi bugetele. În plus, o contestare se face printr-un vot împotrivă, nu prin abținere.

În ședința de astăzi a Consiliului Județean, pe lângă cele trei proiecte de hotărâre supuse aprobării, pe ordinea de zi au mai fost înscrise 6 proiecte, care au fost aprobate cu unanimitate de voturi de consilierii județeni.

Consiliul Județean Teleorman

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.