Eveniment

COMUNICAT DE PRESĂ ,,Amenajare peisagistică parc fosta U.M. în Municipiul Alexandria” – Cod SMIS: 127071

COMUNICAT DE PRESĂ

Alexandria, 19/12/2023

,,Amenajare peisagistică parc fosta U.M. în Municipiul Alexandria” – Cod SMIS: 127071

U.A.T. Municipiul Alexandria, în calitate de beneficiar în cadrul contractului de finanțare nr. 5070/22.01.2020 încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și cu Organismul Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, a implementat proiectul: ,,Amenajare peisagistică parc fosta U.M. în Municipiul Alexandria”, Cod SMIS proiect: 127071, Axa Prioritară 4, Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4.2 – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului, Obiectiv Specific: Reconversia și refuncționalizarea terenurilor si suprafețelor dregradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședință de județ.

Valoarea totală a proiectului este de 9.731.156,98 lei, din care finanțarea europeană nerambursabilă este de 8.618.029,25 lei.

Obiectivul general al proiectului este reconversia funcțională si reutilizarea unui teren neutilizat în intravilanul Municipiului Alexandria și transformarea lui în zonă de agrement și recreere pentru populație, în scopul înbunătățirii condițiilor de viață ale cetățenilor. Investiția îsi propune transformarea terenului neutilizat într-un spațiu prietenos locuitorilor, un spațiu de recreere, sport și agrement bogat în vegetație.

Impactul asupra comunității – realizarea acestui parc este benefică și utilă din perspectiva și dorința autorităților locale de a conserva și de a crește suprafața de spații verzi din municipiu, pentru a dezvolta o comunitate ce iubește natura și o protejează.

Rezultatele proiectului – 17.972 mp spații verzi nou create și reducerea poluarii aerului, creșterea calității vieții locuitorilor din municipiu prin transformarea unui spațiu neutilizat într-un parc modern cu zone destinate relaxării, sportului, agrementului, dar și activităților socio-culturale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.