Politic

Comunicat de presă – ALDE nu tolerează trădătorii!

Pornind de la premiza că în politică își fac loc mulți oportuniști, voi explica ce s-a omis atunci când premierul Dăncilă a determinat parlamentari ALDE, prin mijloace specifice PSD-ului, să li se alăture Puterii monocolore, fără acceptul conducerii partidului din care fac parte aceștia.

La data de 26 august 2019, s-a hotărât, printr-o majoritate covârșitoare de voturi, cu 83 de voturi ”pentru” şi doar două abíneri, în ședința Delegației Permanente a ALDE, nu doar denunţarea protocolului cu PSD, cât şi retragerea din Coaliţia de guvernare, aşa cum a precizat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în Scrisoarea Deschisă adresată preşedinţelui ţării.

Totodată, în şedinţa Biroului Politic Central al ALDE, din 3 septembrie, s-a hotărât, tot într-o majoritate covârşitoare, excluderea din partid a oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altei formaţiuni politice a unei funcţii publice, fără acordul organismelor statutare. Pe cale de consecinţă, cele trei persoane care provin de la ALDE şi care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri sunt decăzuţi, de drept, din calitatea de membri ALDE.

Este regretabil că PSD se dedă acum la asemenea jocuri imorale şi murdare, în disperarea de a rămâne la Putere cu orice preţ, simţind că îi fuge pământul de sub picioare, ceea ce o arată şi sondajele.

Este josnic să apelezi la asemenea manevre meschine de a cumpăra susţinerea unor parlamentari, prin oferirea de funcţii înalte, pentru a rămâne la guvernare şi a transforma această ţară într-o enclavă, considerându-se partidul stat.

Nu credeam că la aproape 30 de ani de la Revoluţie, unde şi-au dat viaţa peste o mie de români, pentru o Românie curată, liberă şi independentă, să ne întoarcem la metehnele comuniste autoritare.

Este intolerabil ceea ce face azi Puterea politică pentru a-şi satisface propriile interese, fără să ţină cont de voinţa românilor.

De aceea luăm atitudine şi nu cedăm în faţa jocurilor murdare la care se dedă PSD, în frunte cu Viorica Dăncilă.

 

Președinte ALDE Teleorman,

Calotă Florică Ică

One Comment

  1. FA-TI POZE MULTE CU PARLAMENTUL SI SA TI LE ASEZI IN ODAIA DE LA STRADA, CA un bou ca tine NU MAI PUPA ASA CEVA IN VECI

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.