Eveniment

COMUNICAT DE PRESĂ

10.11.2022

Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în comunele Slobozia, Malu și Vedea, satele aparținătoare Slobozia, Malu și Vedea, județul Giurgiu

Asociația ADI Înființare Distribuție Gaze Naturale în Comunele Slobozia, Malu și Vedea anunță lansarea proiectului cu titlul “ Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în comunele Slobozia, Malu și Vedea, satele aparținătoare Slobozia, Malu și Vedea, județul Giurgiu” Cod proiect 149143.

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Creșterea nivelului de funcționalitate inteligenta a infrastructurii de distribuție de gaze naturale utilizate pentru realizarea serviciului comunitar de utilitate publica de alimentare cu gaze naturale a populației, prin îmbunătățirea flexibilității, siguranței, eficienței în operare, precum si prin integrarea activităților de transport, distribuție si consum final. Lungimea rețelelor inteligente de transport si distribuție a gazelor naturale asumate prin proiect este de 52,994 km iar nivelul de funcționalitate inteligenta a infrastructurii de distribuție de gaze naturale este de 0,093% ca procent din lungimea totala a rețelei de distribuție a gazelor naturale la nivel național la 31.12.2019. Scopul lucrării este asigurarea unui sistem modern si eficient, cu creșterea flexibilității in operare a rețelelor de gaze naturale, îmbunătățirea nivelului de trai al populației prin ridicarea substanțiala a gradului de confort al gospodăriilor din mediul rural, reducerea impactului asupra mediului si o mai buna dezvoltare economica a zonei. Reducerea poluării in cazul utilizării combustibilului gazos (gaz natural) este de cca. 4.5 ori mai mica decât in cazul utilizării celui solid (lemn).

Proiectul este conceput astfel încât sa asigure un ciclu complet de furnizare a gazului natural pentru toți utilizatorii casnici si clădiri administrative de pe raza celor trei comune membre ale ADI dat fiind ca în prezent nu exista niciun alt furnizor de gaze naturale pentru grupul ținta din cadrul proiectului.

Valoarea proiectului este de 48.764.949,10 lei (valoarea totala) din care: 41.045.254,62 lei valoare totală eligibilă, 34.888.466,43 lei valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR, 6.156.788,19 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național.

Data începerii proiectului 01.09.2020

Data finalizării proiectului 30.09.2023

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

 

Asociația ADI Înființare Distribuție Gaze Naturale în Comunele Slobozia, Malu și Vedea

Comuna Malu, județul Giurgiu, Str. șoseaua Giurgiului nr. 115,

Persoană de contact:

ȘOAVĂ EUGEN

email: adigazesloboziamaluvedea@gmail.com

Telefon: 0723.634.242

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.