Social

Comuna Troianul și-a comemorat Eroul Revoluției Române din Decembrie 1989

În urmă cu 33 de ani, un tânăr de nici 20 de ani, din comuna Troianul, își pierdea viața, în timp ce apăra Televiziunea Română, devenind Erou al Revoluției Române din Decembrie 1989.

Sublocotenentul (post-mortem) MIHĂIȚĂ STEMATE a fost comemorat, ieri, 22 decembrie, la monumentul intitulat „Plângătoarea”, ce a fost ridicat în cinstea sa în curtea parohiei Cuvioasa Paraschiva din comuna Troianul.

Alături de membrii familiei, au fost prezenți la evenimentul solemn subprefectul județului Teleorman, Benone Rababoc, reprezentanți ai Jandarmeriei Române, primarul Ionel Neagu și oficialități locale, slujitori din Parohia Sf. Gheorghe, dar și un numeros grup de copii de la Școala Gimnazială “Ion Preotu”. De menționat că au fost 33 de elevi la depunerea de coroane, după numărul anilor scurși de la Revoluție, copiii fiind însoțiți de dascălii lor.

De asemenea, faptul că sărbătoarea de Crăciun e aproape nu a fost trecut cu vederea de administrația locală din localitate, astfel că din fonduri obținute de sponsorizări, Primăria Troianul a reușit să aducă zâmbete pe chipurile copiilor.

Ca atare, miercuri, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Ion Preotu” Troianul, a avut loc un spectacol constând într-o piesă de teatru, dar și tradiționala serbare de Crăciun, la care au participat copii, părinți, profesori și oficialități locale. Evenimentul s-a încheiat cu acordarea de cadouri pentru toți participanții, școlari și preșcolari, profesori, alți angajați ai școlii și ai primăriei.

Ulterior, primarul Ionel Neagu a avut o întâlnire informală, la o cafea și un suc, cu toate cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Ion Preotu”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.