Eveniment

Comportamentul nefiresc la volan al unui tânăr le-a atras atenția polițiștilor / Aparatul DrugTest a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive

Polițiștii din Alexandria au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive și efectuează cercetări, în cazul unui tânăr din comuna Brânceni, depistat la volanul unui autoturism, deși ar fi consumat substanțe interzise.
Vineri, 5 aprilie, în jurul orei 23:00, polițiștii au oprit pentru control în trafic un autoturism condus de către un bărbat de 24 de ani, din comuna Brânceni, județul Teleorman, pe Aleea Parc Pădurea Vedea, din Alexandria, informează IPJ Teleorman.
Întrucât manifesta un comportament nefiresc, bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul evidențiind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a consumului de substanțe psihoactive.
Rezultatele preliminare furnizate de aparatele DrugTest nu reprezintă probe în dosarul penal; acestea doar indică bănuiala rezonabilă că persoana testată ar fi consumat substanțe psihoactive. Persoana este condusă la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare pentru stabilirea cu exactitate a consumului de substanțe interzise. De asemenea, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, precizează reprezentanții IPJ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.