Politic

Componenţa BEJ Teleorman, modificată după contestaţiile depuse la BEC

După ce componenţa Biroului Electoral Judeţean constituit în vederea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, de pe 11 decembrie, a fost desemnată vineri, 30 septembrie, potrivit legislaţiei în vigoare, partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au grup parlamentar propriu în cel puţin una din Camerele Parlamentului au avut sarcina de a comunica, în scris, birourilor electorale de circumscripţie, numele şi prenumele reprezentanţilor lor care vor face parte din acestea.

“Biroul Electoral de Circumscripţie nr.36 Teleorman se completează cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au grup parlamentar propriu în cel puţin una din Camerele Parlamentului, conform prevederilor art.13 alin.(7) din Legea nr.208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, cu următorii: Vlad Eugen Ovidiu, reprezentant Partidul Social Democrat, Ene Nicolae, reprezentant Uniunea Naţională pentru Progresul Romaniei, Bunea Ana-Maria reprezentant Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor”, se arată în procesul verbal încheiat pe 3 octombrie, cu ocazia completării Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 36 Teleorman.

Ulterior, Biroul Electoral Judeţean s-a completat cu reprezentanţii PNL şi UDMR, Octavian Ştefan Julea, respectiv Mihaela Cristina Modoran, se arată în procesul verbal încheiat pe 6 octombrie, cu ocazia completării Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 36 Teleorman, conform Deciziei nr. 3/04.10.2016 a Biroului Electoral Central. Completarea BEJ cu reprezentanţii PNL şi UDMR s-a făcut după ce liberalii teleormăneni, rămaşi fără reprezentant în primă fază, au contestat la BEC procesul verbal încheiat pe 3 octombrie, potrivit căruia desemnarea reprezentantului PNL fusese făcută după termenul prevăzut de lege de 48 de ore.

Însă contestaţia organizaţiei liberale din judeţ nu a fost singura, astfel că şi PSD, prin reprezentantul Valentin Iovan, a contesat procesul verbal de completare a Biroului Electoral Judeţean constituit în vederea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, de pe 11 decembrie.

“În motivarea contestaţiei, s-a arătat, în esenţă, că BECJ Teleorman a fost înregistrată o adresă din partea unei entităţi neidentificabile, care făcea referire la o fuziune, nu are înscris antetul sau alte elemente cu partea îndreptăţită să comunice, din text nu reiese în fapt cine e comunicatorul, ci doar menţiuni inexacte, are înscrise semnăturile unor persoane neidentificabile ca reprezentanţi cu nume, prenume, funcţii ai persoanei care semnează şi are ştampila unor partide despre care nu se ştie de unde provin, respectiv nivel local sau naţional, sau dacă acestea sunt legale, nefiind identificat în mod clar dacă UNPR sau PMP a desemnat un reprezentant în BECJ Teleorman. De asemenea, contestatarul mai arată că, din informaţiile înscrise pe site-ul Tribunalului Bucureşti la dosarul 28715/3/2016 împotriva Hotărârii 115/DEC/P/2016/19.09.2016 a fost făcut apel în data de 04.10.2016, iar fuziunea dintre PMP şi UNPR a fost suspendată până la soluţionarea apelului”, se arată în motivarea contestaţiei depuse de PSD, prin Valentin Iovan.

Biroul Electoral Central a admis contestaţia formulată de PSD şi a decis anularea procesului verbal încheiat de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 36 Teleorman pe data de 6.10.2016, precum şi încheierea unui nou proces verbal de completare a acestuia, fără a fi luată însă în considerare adresa comună a UNPR şi PMP prin care Ene Nicolae a fost desemnat drept reprezentant. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.