Sport

Competiţie juvenilă – “Crosul Mărţişorului”, la Nenciuleşti

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn prima zi de primăvară din acest an, pe 1 martie, la Nenciuleşti s-a desfăşurat “Crosul Mărţişorului”, competiţie la care au participat peste 200 de sportivi, din cinci localităţi, Nenciuleşti, Mavrodin, Călineşti, Buzescu şi Mârzăneşti. “Crosul Măţişorului”, competiţie organizată de Primăria şi Consiliul local Nenciuleşti, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Teleorman şi AJ Atletism, a fost considerată una deosebit de atractivă. Gazdele evenimentului, primarul comunei Nenciuleşti, Sandu Vâlcu, împreună cu directorul Şcolii generale Nenciuleşti, Nicoleta Maria şi prof. Petruţa Ilinca, au ţinut ca această competiţie să fie cât mai animată, iar probele de concurs au fost destul de diverse; de la crosul în sine, desfăşurat pe mai multe categorii de vârstă, până la probe de viteză alergare în saci şi chiar fotbal, toate concursurile desfăşurate s-au bucurat de o participare foarte mare.

În ce priveşte acţiunea în sine, la nivelul Şcolii Nenciuleşti, prof. Petruţa Ilinca, cu sprijinul conducerii instituţiei respective, a primarului Vâlcu, dar şi a Consiliului Judeţean, a demarat, din 2012, un proiect deosebit de interesant, pentru popularizare a sportului de masă la nivel rural, intitulat “Copiii de azi, campionii de mâine”, proiect care prinde tot mai mult contur. “Petru noi este îmbucurător faptul că tinerii vin în număr tot mai mare la asemenea competiţii, mă bucur că am reuşit să capacităm un numpăr de peste 200 de elevi care să ia startul la această competiţie, al cărei rol principal este atragerea tinerilor către sport, îndeosebi din mediul rural”, a spus iniţiatorul proiectului, Petruţa Ilinca.

La rândul lui, primarul comunei Nenciuleşti, Sandu Vâlcu, a ţinut să participe în mod direct la această acţiune şia a acordat întreg sprijinul organizatorilor pentru reuşita evenimentului. “Pentru comuna Nenciuleşti înseamnă un lucru deosebit ca tinerii să aibă posibilitatea să îşi arate calităţile lor de sportivi, iar aceste concursuri vin să reflecte interesul copiilor pentru mişcare, pentru sport. Proiectul demarat anul trecut la nivelul şcolii generale din Nenciuleşti reprezintă o iniţiativă foarte importantă, iar amploarea evenimentului arată că percepţia tinerilor este una pozitivă pemntru asemenea acţiuni”, a spus primarul comunei Nenciuleşti.

Întregul eveniment desfăşurat vineri la Nenciuleşti s-a întins până după-amiază, mai ales că şi vremea însorită a lăsat senzaţia că primăvara a venit chiar din prima zi a lunii martie.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.