Eveniment

Competiţia pentru obţinerea titlului “Oraşul Reciclării” continuă

Municipiul Alexandria a intrat în lupta pentru obţinerea titlului de Oraş al Reciclării lansată de Eco-Rom Ambalaje la 1 septembrie 2012, alături de municipiile Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău şi Sectoarele 1 şi 6 Bucureşti. Competiţia se va finaliza pe 28 februarie 2013, când va fi stabilită localitatea victorioasă ce va primi titlul de “Oraşul Reciclării” şi marele premiu: o zonă de picnic complet amenajată conform Legii Picnicului în vigoare. Este vorba despre proiectul “Pallet Picnic Park”, desemnat cel mai eco-creativ proiect de amenajare a unei zone de picnic în cadrul competiţiei Eco-Rom Ambalaje “Picnic Design 2012”. Zona de picnic va fi un spaţiu inedit, realizat în totalitate din module de paleţi din lemn: locurile de relaxare, mesele, suporturile pentru biciclete, grătarele, ecranul de proiectat filme, zonele de iluminat, toate elementele se încadrează perfect în cadrul natural, fiind totodată extrem de practice pentru activităţile de recreere în aer liber.

Victoria va fi cucerită de localitatea care va colecta selectiv cea mai mare cantitate de deşeuri de ambalaje şi care va avea un sistem de colectare selectivă de calitate: pubele de colectare accesibile populaţiei, cu un aspect curat şi îngrijit şi deşeuri de ambalaje depuse separat corect la finalul celor 6 luni.

În cele 20 de locaţii înrolate la luptă populaţia are acces la serviciile de colectare selectivă a deşeurilor prin cele peste 7.500 de containere speciale pentru plastic-metal, hârtie şi sticlă, puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje.

Iniţiativa îşi propune să implice şi să mobilizeze primăriile pentru ca serviciile de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi cantităţile colectate să înceapă să crească.

“Am lansat această competiţie sub forma unei bătălii imaginare între primării pentru a le stimula interesul pentru colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje. Rolul autorităţilor locale este unul semnificativ, mai ales în contextul creşterii obligaţiilor de reciclare a deşeului menajer impuse de recentele modificări ale legislaţiei europene, respectiv româneşti. Este vorba despre reducerea lunară, cu 15%, a cantităţii de gunoi depus pe groapă şi reciclarea a 50% din deşeul menajer până în 2020. Avem convingerea că exemplul personal contează cel mai mult atunci când vrei să faci o schimbare. În acest sens, rolul primăriilor este foarte important în educarea comunităţii, astfel încât gestul simplu de a colecta selectiv deşeurile de plastic, sticlă, metal şi hârtie să devină un obicei. Fie ca cei mai responsabili şi perseverenţi să învingă!”, a declarat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.