Social

Competiţia “Patrula de reciclare”, reluată în semestrul al doilea

Ediţia 2012-2013 a proiectului “Patrula de reciclare” care se desfăşoară într-un număr extins de unităţi de învăţământ preşcolar şi preuniversitar se va încheia pe 15 iunie 2013. Teleormanul se numără printre judeţele care anul acesta au cele mai multe unităţi de învăţământ înscrise în concursul “Patrula de reciclare”, un proiect realizat de Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec, în parteneriat cu primăriile şi inspectoratele şcolare judeţene din judeţele în care primăriile şi Asociaţia RoRec colaborează, prin implementarea de campanii de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi în vederea creării unei infrastructuri coerente de colectare a acestui tip de deşeuri.

Cu 29 de unităţi de învăţământ înscrise în concurs, Teleormanul se clasează pe locul 7 la nivel naţional, după Bucureşti şi Ilfov cu 39 de unităţi, Botoşani, Iaşi, Olt, Suceava, Timiş, cu câte 30 de şcoli candidate. Celelalte judeţe care s-au înscris în concursul ”Patrula de Reciclare” sunt: Gorj (29 şcoli), Călăraşi (27), Braşov (26), Dolj (24), Vrancea (24), Harghita (23), Giurgiu (23), Bistriţa-Năsăud (22), Prahova (22), Argeş (20), Sibiu (19), Tulcea (19), Hunedoara (18), Vâlcea (18), Caraş-Severin (14), Dâmboviţa (13), Mehedinţi (13), Sălaj (9).

Patrula de reciclare se desfăşoară sub forma unui program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea DEEE în unităţile de învăţământ, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor anual. Rorec a distribuit unităţilor de învăţământ concurente ghidul de implementare a programului, broşuri educative, pliante şi flyere informative, afişe. De asemenea, în fiecare unitate de învăţământ au fost instalate containere de colectare pentru trei categorii de DEEE: aparate electrice de mici dimensiuni, becuri/neoane şi baterii/acumulatori. La finalul ediţiei vor fi recompensaţi profesorii coordonatori cei mai activi şi patrulele care vor colecta cele mai mari cantităţi de DEEE şi, totodată, va fi aleasă câştigătoare, cea mai inspirată mascotă a programului.

Anul trecut, la nivelul judeţului Teleorman câştigătorii “Patrulei de reciclare” au fost Şcoala Generală nr. 1 din Măldăieni, Şcoala Generală “Mihai Eminescu” şi Şcoala Generală nr. 6 din Alexandria. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.