Economie

Compania Pirelli infirmă zvonul că n-a putut investi la Turnu Măgurele din cauza autorităţilor locale

facsimil_pirelliTimp de câţiva ani, încă din 2004, în special înaintea alegerilor, atât în Alexandria, cât şi în Turnu Măgurele, a circulat zvonul potrivit căruia reprezentanţii companiei Pirelli au luat decizia construirii unei fabrici de anvelope la Slatina, după ce reprezentanţii administraţiei publice locale de la Alexandria şi Turnu Măgurele de la acea vreme au solicitat drepturi necuvenite pentru a-i lăsa să construiască fabrica în judeţ.

Nu cu mult timp în urmă, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Victor Drăguşin, viceprimar la acea vreme, a solicitat un punct de vedere oficial al companiei Pirelli, pentru a pune capăt speculaţiilor. Exemplul primarului municipiului Alexandria a fost urmat şi de primarul municipiului Turnu Măgurele, Dănuţ Cuclea, şi acesta viceprimar în 2004, an în care se presupune că au existat negocieri între autorităţile locale de la Alexandria şi Turnu Măgurele şi reprezentanţii Pirelli.

În acest sens, edilul social-democrat a înaintat companiei PIRELLI două adrese ce datează din februarie şi martie, prin care solicită un punct de vedere oficial, menit să pună capăt speculaţiilor.

“Prin prezenta, vă rugăm să aveţi amabilitatea şi înţelegerea de a ne sprijini în clarificarea informaţiilor potrivit cărora Pirelli Tyres România a intenţionat să realizeze investiţii în municipiul Turnu Măgurele, dar nu a primit sprijin din partea primarului şi autorităţii locale.

În oraşul nostru numărul persoanelor fără loc de muncă este ridicat, mai ales după deschiderea procedurii de insolvenţă a S.C. Donau Chem S.R.L. şi oprirea activităţii, care a generat un număr mare de persoane aflate în şomaj şi care, în scurt timp, vor rămâne fără venituri. Nemulţumirea persoanelor aflate în această situaţie se răsfrânge asupra autorităţii locale, reproşând primarului faptul că s-a opus investiţiilor pe care Pirelli Tyres Romania a intenţionat să le dezvolte în municipiul Turnu Măgurele.

Tensiunile în rândul cetăţenilor municipiului sunt cauzate şi de informaţia nefondată, potrivit căreia societatea dumneavoastră nu a fost susţinută pentru realizarea unei investiţii în Turnu Măgurele, investiţie care ar fi adus locuri de muncă şi, implicit, un nivel de trai mai bun.

Având în vedere că această informaţie este folosită de anumite persoane cu scopul de a destabiliza liniştea socială şi de a aduce atingere imaginii autorităţii locale şi a primarului, vă rugăm să ne ajutaţi pentru lămurirea acestei situaţii”, se arată în adresa oficială către compania Pirelli.

Ca şi în cazul solicitării primarului Victor Drăguşin, răspunsul oficial al companiei Pirelli n-a întârziat să apară nici în cazul solicitării edilului de la Turnu Măgurele.

“Pirelli realizează întotdeauna alegerile industriale exclusiv în baza unor consideraţii industriale. Cu privire la cererea de informaţii referitoare la decizia luată în 2004 de a construi o nouă fabrică de anvelope în Slatina, confirmăm că alegerea nu a fost determinată de alţi factori externi în afara evaluărilor industriale cu scopul de a garanta maximum de eficienţă şi performanţă”, se arată în răspunsul oficial al companiei Pirelli. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.