Social

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alexandria a adoptat măsurile de relaxare

Întrunit în ședință extraordinară, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alexandria a adoptat vineri, 14 mai, măsurile de relaxare, anunțate, de altfel, de Guvern la nivel national. Astfel, prin hotărârea CLSU, începând de sâmbătă, 15 mai, nu mai este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise, aceasta fiind, totuși, obligatorie în spații publice închise, precum piețe, târguri, oboare sau stațiile mijloacelor de transport în comun. De asemenea, sunt permise activitățile în aer liber cu spectatori, în limita a 25% din locurile arenei, participanții trebuind să prezinte dovada vaccinării la 10 zile de la rapel, un test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înainte de eveniment sau un test tip Antigen nu mai vechi de 24 de ore înainte de eveniment. 

Activitatea restaurantelor, barurilor, hotelurilor, pensiunilor sau a oricăror altor unități de cazare este permisă în interiorul clădirilor fără a se depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05.00 – 24.00. Aceleași reguli se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în domeniul jocurilor de noroc, pariuri sau agenții Loto; pentru sălile de fitness rămâne valabilă interdicția de a se depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Tot prin aceeași hotărâre, s-a stabilit ca magazinele, fie că e vorba de market-uri, supermarket-uri sau magazine de cartier, să-și desfășoare activitatea după un program de lucru normal.

A fost eliminată, de asemenea, restricția privind deplasarea cetățenilor pe timp de noapte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.