Sport

Comisia de disciplină – Se revizuiesc deciziile iniţiale!

În acest sezon, Comisia de disciplină a AJF Teleorman s-a confruntat cu o serie de cazuri de indisciplină, iar violenţele şi cazurile de loviri n-au fost tolerate sub nici o formă. Totuşi, când a fost vorba de injurii, ameninţări sau jigniri, membrii Comisiei au judecat cu unităţi de măsură diferite, iar când au dat dovadă de intransigenţă, s-au gândit să schimbe sancţiunea iniţială, ca urmare a unor cereri de revizuire. Aşa s-a întâmplat la ultima şedinţă, în care două cereri au fost acceptate, iar sancţiunile iniţiale s-au redus. Este vorba de  cererea nr.665/19.10.2012, depusă de ASC Seaca, cu privire la prima decizie a Comisiei de Disciplină (din 17.10.2012), cerere admisă, prin care se reduce suspendarea antrenorului echipei de juniori Lucian Bălăşoiu de la patru la două jocuri, însă penalitatea financiară se menţine.

A doua cerere de revizuire a venit din partea echipei din Segarcea Vale (cerere nr. 664/19.10.2012), care a fost admisă şi s-au hotărât următoarele: suspendarea jucătorilor C. Gheldiu (Udinese Uda Clocociov) şi M. Sârbu (Dunărea Turris Turnu Măgurele) pentru opt jocuri şi penalizare 200 lei fiecare, conform ROAF art. 66.1. pag. 428, (deoarece au jucat pentru alte echipe); de asemenea, pentru faptul că a introdus în teren jucători fără drept de joc, delegatul echipei din Segarcea Vale, Paulică Stroie, s-a ales cu patru etape suspendare şi penalizare 200 lei.

O altă decizie importantă a comisiei este legată de rezultatul jocului Năsturelu – Cernetu (3-1 în teren), joc care, în urma unei contestaţii dovedite, s-a omologat cu 3-0 pentru oaspeţi, iar echipa din Năsturelu a primit 350 lei amendă.

Alte decizii luate în cadrul ultimei şedinţe a Comisiei de disciplină a AJF Teleorman au fost:

– oficiali sancţionaţi pentru ameninţări, injurii şi jigniri aduse brigăzii de arbitri: Florin Calotă (Juventus Socetu) – patru etape suspendare şi penalizare 150 lei; Costel Dârmină (AS Vedea) patru etape suspendare şi penalizare 200 lei; Ion Zamfir (Flacăra Talpa) patru etape suspendare şi penalizare 300 lei; Gheorghe Selea (AS Vedea) două etape suspendare şi 100 lei penalizare; Dănuţ Voicilă (Unirea Brânceni) două etape suspendare şi 100 lei penalizare; Tudorel Ţone (Spicpo Poroschia) o etapă suspendare şi 150 lei amendă.

Un caz special l-a reprezentat suspendarea, pentru opt jocuri (plus o penalizare de 600 lei), pentru proteste, ameninţări, jigniri şi injurii aduse arbitrilor de către primarul Iulian Badea, preşedintele de onoare al Spicpo Poroschia.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.