Sport

Comisia de disciplină a uitat de echitate – “Găbie” Vlădulescu a fost iertat!

În acest sezon, numărul oficialilor sau delegaţilor de echipe din campionatul judeţean a fost parcă mai mare decât în anii trecuţi. Totuşi, la jumătatea turului de campionat, un precedent vine să arate că membrii Comisiei de disciplină pot da dovadă şi de clemenţă, chiar dacă oficialul în cauză s-a făcut vinovat de jigniri aduse arbitrilor. Este vorba de preşedintele de la Sporting Roşiorii de Vede, care, supărat pentru faptul că delegatul echipei sale (Proorocu) a uitat tabelul cu fondul comun de jucători pentru echipa a doua a clubului (la un banal joc de Liga a 6-a, la Merişani), şi-a permis să jignească oficialii meciului, pentru că n-au vrut să dea drumul la joc (altfel, o decizie corectă, regulamentară). Şi, ce-a făcut Comisia de disciplină în cazul acesta, spre deosebire de multe alte cazuri similare: i-a atras atenţia lui “Găbie” că nu este frumos să facă aşa şi i-a acordat «un ultim avertisment»! Foarte frumos şi povăţuitor gestul de la Disciplină, numai că, de această dată nu s-a văzut echitatea faţă de alte decizii similare! Comentarii vor fi pe acest subiect mult timp, însă cei de la comisie ar fi trebuit să ţină cont că şi pentru Vlădulescu regulile sunt aceleaşi şi trebuia suspendat – măcar o etapă, de ochii lumii!

Altfel, jucătorul de la Inter Purani Nicolae Tudor (zis “Cuşoară”) s-a dat din nou în stambă şi, deşi avea 48 de etape suspendare (de săptămâna trecută), a mai luat 12 runde de suspendare, plus 75 lei amendă, pentru aceleaşi gesturi (jigniri adresate oficialilor jocului). În privinţa jucătorului de la Inter Purani, care a provocat oprirea jocului Talpa II – Purani, în speţă Constantin Necula, acesta a primit 8 etape suspendare şi 300 lei amendă, pentru lovirea cu palma peste faţă a arbitrului

Şi, fiindcă am amintit de oficiali suspendaţi, iată câteva sancţiuni acordate la ultima şedinţă a Comisiei de disciplină (pentru injurii şi jigniri aduse brigăzilor de arbitri sau observatorilor): Victor Tache, Relu Pleşa (ambii Spicul Balaci), Gheorghe Mănica (Olimpia Dobroteşti), Lucian Bălăşoiu (antrenor juniori ASC Seaca) – fiecare câte 4 jocuri suspendare, plus 150 lei penalizare.

(B.Pană)

One Comment

  1. Selciug Dan

    A fost recompensat Sandel Gheorghe ot Uda Clocociov, pentru cele mai catastrofice rezultate din istoria footbalului teleormanean!!!!Sa fie primit fraiere!!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.