Sport

Comisia de disciplină a decis – Doar 2 etape suspendare pentru terenul din Dobroteşti!

Sancţionare curioasă în urma evenimentelor apărute la jocul Olimpia Dobroteşti – Sporting II Roşiorii de Vede, unul din cele mai discutate din ultimii ani în fotbalul judeţean. Fără să mai reluăm povestea acestui caz, să spunem că, la ultima şedinţă, Comisia de disciplină a AJF Teleorman a deliberat şi a decis: scorul rămâne cel de la final (0-5), echipa gazdă primeşte o amendă de 700 lei (penalizare dublă, deoarece jocul a continuat la presiunea gazdelor), terenul din Dobroteşti se suspendă pentru 2 etape, plus o amendă de 200 lei! La aceste sancţiuni pentru echipă, cei doi jucători care au provocat incidentele în cauză, Ilie Toma şi Costel Tufă, pentru că au bruscat arbitrul, s-au ales cu câte 3 etape suspendare şi 100 lei amendă fiecare. În total, au fost sancţiuni de 1100 lei pentru echipa din Dobroteşti, însă aceastîă penalizare este cel puţin discutabilă, din considerentul că, în cazul continuării jocului, la presiunea/ameninarea spectatorilor, s-a aplicat amenda dublă (350×2, în total 700 lei), însă, în ărivinţa terenului suspendat măsură luată nu a fost similară. Însă, nu s-a amintit nimic, în cazul respectiv despre oficialii jocului respectiv, despre modul în care aceştia au gestionat acele momente tensionate, despre faptul că ei n-au făcut absolut nimic pentru a se evita o eventuală continuare a jocului! Oricum, pe seama acestui caz “Dobroteşti” vom mai discuta, deoarece este cel mai complex şi mai interesant din ultimii ani (mai ales că există şi imagini de la joc, care, până la un punct, au demonstrat altceva!).

În altă ordine de idei, la ultima şedinţă, Comisia de disciplină a suspendat doi oficiali – George Brian (delegat AS Vităneşti), o etapă şi 100 lei pentru proteste, Mihail Cojocaru (preşedinte de onoare Ajax Botoroaga), 2 etape şi 200 lei pentru jigniri aduse oficialilor – dar a acordat şi câteva penalităţi financiare unor echipe absente de la jocuri, sau care n-au prezentat documente corespunzătoare pentru joc (cazul tabelului comun de jucători, obligatoriu pentru CSS Alexandria).

Să mai punctăm că jocul Moromeţii Siliştea Gumeşti – CS Măldăieni (5-3 în teren) şi-a schimbat scorul la masa verde; oaspeţii au făcut contestaţie, care s-a dovedit întemeiată, astfel că jocul s-a omologat cu 3-0 pentru Măldăieni, iar Moromeţii s-au ales cu o sancţiune de 500 lei.

(B. Pană)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.