Economie

Comercianţii ambulanţi şi-au făcut apariţia pe strada Dunării

Carmen Dumitrescu

Încă din cursul zilei de 29 august, cu puţine ore înainte procesiunii religioase şi concertului de muzică de fanfară susţinut de Fanfara militară din Dealul Spirii, pe strada Dunării au început să apară comercianţii ambulanţi. Alexăndrenii au fost atraşi încă dinainte ca aceştia să se acomodeze şi să îşi expună marfa, produsele aduse de aceştia stârnind atât curiozitatea, cât şi interesul populaţiei judeţului.

Comercianţi de bijuterii hand made, de vase de lut, de articoile vestimentare, dar şi de produse alimentare au reuşit să aducă în faţa alexăndrenilor numeroase elemente de interes. Alexandra Stoian, una dintre vânzătoarele de produse vestimentare care va comercializa marfă în Alexandria pe parcursul acestor zile a declarat că în fiecare an Zilele Municipiului sunt un bun prilej de a face profit şi că, în general, oamenii cumpără produse, chiar dacă unele dintre acestea, de tipul costumelor din in, sunt ceva mai scumpe: “Am experienţa zilelor oraşului şi pot spune că, în general, oamenii cumpără. Unii sunt dispuşi să dea câteva zeci de lei pentru unele dintre produse, în timp ce alţii merg pe varianta suvenirurilor foarte ieftine. Foarte bine merg brăţările şi obiectele decorative, dar unii dintre clienţi mai achiziţionează şi ii sau produse de mobilier. Motivul e că pe timpul anului acestea nu prea se găsesc foarte uşor.”

Singurii care au avut motive să fie deranjaţi de venirea comercinaţilor şi de instalarea echipamentelor destinate divertismentului au fost şoferii, care au fost obligaţi să ocoloască această porţiune a străzii Dunării. Traficul a fost astfel deviat pe alte artere şi pe tot parcursul dimineţii s-a circulat cu destul de multă dificultate.

Dar având în vedere distracţia care îi aşteaptă pe alexăndreni în zilele care urmează, majoritatea şoferilor au înţeles şi s-au adaptat, aşa cum procedează în fiecare an. De asemenea, tot pe parcursul zilei de 29 august, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor a fost instalată şi scena pe care vor concerta interpreţii Nicolae Furdui Iancu, Maria Dragomiroiu, Mioara Velicu, Silvy, Pepe sau Holograf.

În componenţa comisiei de organizare a Zilelor Oraşului sunt incluşi, prin hotărârea unanimă a consilierilor locali, administratorul public Ştefan Tăbăcitu, referentul din cadrul Compartimentului de organizare şi monitorizare a acţiunilor culturale, sportive şi de tineret, Alexandra Drăguţ, referentul Cristina Teodorescu, inspectorul din cadrul Compartimentului de autorizări taximetrie şi comerţ, Violeta Răduţ şi inspectorul Eugen Delcea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.