Eveniment

Colete cu droguri trimise către DIICOT / 9 percheziții, printre care și la locuința protestatarului Cristian Dide

Luni dimineața, procurorii DIICOT au organizat mai multe percheziții domiciliare, vizată fiind, din ceea ce spun surse judiciare, și locuința protestatarului Cristian Dide, cunoscut promotor al mișcării #rezist. Înainte de a căpăta notorietate la nivel central, acesta era cunoscut în municipiul Roșiorii de Vede, unde, după ce a încercat, fără succes, să pătrundă în administrația publică locală, candidând pentru un loc în Consiliul local, s-a hotărât să se reorienteze către postul de “femeie de serviciu” în cadrul primăriei roșiorene.

“La data de 22.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare, pe raza județelor Ilfov și Călărași și a municipiului București, la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane fizice suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, o persoană a procurat din afara țării, dar și de pe teritoriul României, cantități de cannabis, pe care le-a deținut și distribuit prin intermediul unor societăți de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete către DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași.
În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, vor fi conduse, în vedere audierii, un număr de 3 persoane.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul de presă transmis de DIICOT.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.