Eveniment

Colegiul Naţional “Unirea”, unitatea de învăţământ cu cele mai bune rezultate la Bacalaureat în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Chair dacă rezultatele la Bacalaureat în Teleorman sunt printre cele mai slabe din ţară, sunt şi unităţi de învăţământ în judeţ care au obţinut rezultate bune la acest examen. Anul acesta, cel mai mare procent de promovabilitate la Bacalaureat în Teleorman a fost 84,68% şi a fost obţinut de Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele, o unitate de învăţământ care în fiecare an s-a aflat între primele la nivel judeţean.

Potrivit datelor, din cei 124 de absolvenţi care au susţinut Bacalaureatul din această unitate de învăţământ au promovat 105, mulţi dintre aceştia cu medii foarte mari. Astfel, 29 dintre absolvenţii din acest an de la Colegiul Naţional “Unirea” au promovat Bacalaureatul cu medii peste 9,  mulţi dintre aceştia obţinând nota maximă la cel puţin una dintre probe. Cea mai mare medie înregistată anul acesta în Teleorman la Bacalaureat este 9,93 şi aparţine elevei Gruia Maria Alexandra, absolventă a Colegiului Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele. Aceasta a obţinut nota 10 la două dintre probele susţinute, respectiv la limba şi literatura română şi chimie organică, şi 9,80 la matematică. Pe locul al doilea în ierarhia judeţeană, cu media 9,91 (10 la limba română şi fizică şi 9,75 la matematică), s-a clasat tot un absolvent al Colegiului Naţional “Unirea”, Baciu Marius Cristian. Alţi 27 de absolvenţi ai acestui liceu au obţinut medii mai mari de 9, anul acesta la Bacalaureat. 26 dintre absolvenţii liceului au avut medii mai mari ca 8, medii între 7-7.99 au obţinut 23 de absolvenţi, iar între 6-6.99, 27 de absolvenţi.

Poziţiile fruntaşe în clasamentul judeţean, câştigate de-a lungul timpului, au fost confirmate anul acesta şi de Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, care a obţinut un procent de promovabilitate de 79,61%, numărul mediilor mai mari de 9 fiind 22, dar şi de Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” din Alexandria, unde procentul de promovabilitate a fost de 78,87%, iar numărul mediilor mai mari ca 9 a fost 25.

Cele mai multe medii mai mari de 9 au fost obţinute de Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede (32 de medii), care ocupă locul IV în ierarhia judeţeană cu un procent de promovabilitate de 72,30%.

Anul acesta, în Teleorman, niciun candidat nu a reuşit să obţină media 10 la Bacalaureat. În total, în Teleorman au fost 152 de medii cuprinse între 9 şi 9.99.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.