Politic

Colegiul 3 Alexandria, mărul discordiei între Bădulescu şi Florescu

Carmen Dumitrescu

Cu numai câteva zile în urmă, lucrurile păreau a fi destul de clare în privinţa candidaturilor pedeliste. Bădulescu părea că s-a împăcat cu ideea că o va lua de la capăt, revenind la statutul de simplu membru al partidului  iar Florescu îşi luase foarte în serios rolul de preşedinte al Organizaţiei Municipale Alexandria, pregătind membrii, simpatizanţii şi voluntarii pentru confruntarea electorală apropiată. Şi pentru că nici în tabăra pedelistă, liniştea nu poate dura mai mult de trei zile, Lucian Militaru a luat decizia să încurce partidul chiar înainte de depunerea listelor de candidaţi la BEJ. Unii dintre apropiaţii lui Militaru sugerează presei care mai face efortul de a afla ce se ascunde în spatele unor gesturi  că politicianul învins la Videle de un tânăr fără experienţă politică a dorit să candideze numai pentru a le încurca acum, pe ultima sută de metri, planurile colegilor săi de partid.

Pasul firesc acum este acela de a ieşi definitiv din politică iar surse credibile ne confirmă şi acestă informaţie. În aceste condiţii, liderul Marian Zlotea caută soluţii. Ar fi necesar, deci, un om politic care să poată prelua locul de candidat al lui Militaru în Colegiul Videle, dar şi unul care să se lupte se Senat în Colegiul 2 Alexandria – Rural în locul lui Bădulescu. Şi pentru ca schema să fie dificilă până în cele mai mici detalii, acum Zlotea trebuie să găsească şi un înlocuitor pentru Bitanu de la Suhaia.

Însă, niciuna dintre deciziile care trebuie luate acum de Zlotea nu este atât de semnificativă ca aceea de a găsi o soluţie pentru Colegiul 3 Alexandria. Se pare că Bădulescu ar fi dispus să candideze în continuare în colegiul său, dacă l-ar putea convinge pe Florescu  să candideze la Videle, în colegiul lăsat liber de Militaru. Cei care au înţeles cum funcţionează legea ştiu că acest Colegiu 3 este foarte important la redistribuire, cel de-al doilea clasat pentru deputaţi la Alexandria având cele mai mari şanse să câştige un loc în parlament. Aşa că dorinţa lui Bădulescu şi a lui Florescu de candida în Colegiul 3 este una justificată, decizia finală aparţinând, însă, conducerii judeţene a partidului, care se loveşte de tot mai multe dileme. Pe de altă parte, aceeaşi conducere judeţeană pare să ştie care va fi forma finală a listei candidaţilor, însă refuză să o facă publică până la momentul în care şi restul partidelor importante vor face publice numele candidaţilor pe care îi vor trimite în lupta parlamentarelor din luna decembrie.

6 Comments

  1. MARUL DISCORDIEI NU ESTE NIMENI ALTUL DECIT MILITARU. ATIT.

  2. va dati cu parerea precum… nu mai zic, ma abtin. Militaru Lucian este candidatul pd in colegiul 4 Videle. ce dracu crede badulescu ca rezolva cu atitea dezinformari? Badulescu, SECURITATEA nu mai exista, daca nu poti tine pasul cu vremurile…

  3. Blat de tort, poate… FLORESCU este cel mai potrivit om pe care PDL il putea baga in lupta cu Dragnea. Florescu e om de partid si nu ar accepta niciodata sa negocieze cu Dragnea si PSD, ori cu altcineva. Totul pentru PDL.

  4. fratilor, uitativa pe linga voi inainte dea ride nu stiti cum e cu risul? nu doare dar ajunge. aruncati mult prea usor cu piatra

  5. Nu va impacientati. Am facut blat. Mai imi trebui niste franci sa termin serele de la Crangu, dupa care ma mut cu nevasta-mea asta noua ( pictorita) la mama-soacra la Calinesti, sa-i fac si lu’ socru-meu solar.
    Asa sa-mi ajute Dumnezeu !

  6. mare om, mare caracter militaru asta… on comunist, basca cu mot si halat albastru. iar sa-l mute pe florescu? dar ce e frate, asta, mingea lor de ping pong? in locul lui florescu, nu m-as muta deloc, ajunge o data. e alexandrean, e cunoscut, alexandria il sustine si-l voteaza

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.