Eveniment

Col. Liviu Sorinel Sandu a predat comanda ISU Teleorman

pompieri2Monica DUMITRESCU

Începând cu 1 octombrie 2016, colonelul Liviu Sorinel Sandu a fost trecut în rezervă, cu drept la pensie, iar la conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “A.D. Ghica” al judeţului Teleorman a fost împuternicit, începând cu data de 5 octombrie, colonel Marius Stancu, prim-adjunct în cadrul ISU “Vlaşca” al judeţului Giurgiu, pe o perioadă de 6 luni.

Predarea-primirea funcţiei de inspector şef al ISU Teleorman s-a finalizat printr-un ceremonial militar, organizat vineri, 14 octombrie, la care au luat parte autorităţiile locale şi cadrele inspectoratului. Pentru întreaga sa activitate, Sandu Sorinel a primit aprecieri, distincţii şi plachete.

“Pierd un coechipier extraordinar. Voi păstra pentru totdeuna un bun prieten. Am învăţat multe de la domnul colonel Sandu. Am învăţat ce înseamnă timp ce reacţie, am învăţat că dacă ISU s-a bucurat de fiecare dată de apreciere lucrul acesta i se datorează şi colonelului Sandu. De câteva luni vorbim despre pensionare, dar eu acum resimt că domnul colonel Sandu va trebui să accepte că vine un moment în care răsplata muncii depuse se face şi cu odihnă. Ăsta este mersul natural al vieţii”, a spus cu acest prilej prefectul judeţului Carmen Daniela Dan.

Colonelul Sandu Sorinel a ieşit la pensie după 36 de ani de activitate, iar singurele sale regrete constau în acele lucruri pe care nu a reuşit să le ducă la bun sfârşit înainte de retragerea sa din funcţia de conducere.

“Am ieşit locotenent în anul 1983 şi am avut posibilitatea să îmi aleg garnizoana unde îmi voi desfăşura activitatea datorită rezultatelor foarte bune obţinute în Şcoala Militară. Mi-am ales Alexandria, spre surprinderea comisiei.

Ce a însemnat viaţa de militar? A însemnat ordine, disciplină, respect, iar mulţumirea mea, după 36 de ani de activitate, este că în această perioadă nu am avut niciun ofiţer sau soldat care să decedeze în timpul intervenţiilor. Am avut nenumărate intervenţii, am avut mai multe valuri de inundaţii în 2005, 2006, 2014.

De multe ori am neglijat familia. Am plecat zile şi nopţi în aplicaţii. Am regrete că nu am reuşit să fac tot ce mi-am dorit. Mi-am dorit să fac supraetajarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, deoarece avem spaţii foarte mici. Sper cu sprijinul Inspectoratului General şi al Consiliului Judeţean să facem această clădire. Mai am un vis al meu ca în faţa inspectoratului să punem un bust al patronului spiritual al nostru Alexandru Dimitrie Ghica”, a declarat Sandu Sorinel.

Colonelul Stancu Marius, cel care a preluat comanda ISU Teleorman a fost locţiitor comandant companie – Compania I  de pompieri Giurgiu, comandant de companie – Compania III de pompieri Giurgiu, locţiitor comandant de detaşament la Detaşamentul de pompieri Giurgiu, comandant detaşament de pompieri Giurgiu şi Prim adjunct al Inspectorului şef – ISU “Vlaşca” al judeţului Giurgiu. Este teleormănean la origine, născut în 1973, în municipiul Alexandria, este absolvent al Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie “A.I.Cuza”, promoţia 1995.

“Sunt foarte bucuros că am găsit aici nişte oameni extraordinari şi dotări de excepţie. Ştiu ce înseamnă performanţă în această armă, lucrez de 21 de ani numai la intervenţie. Prioritar pentru mine este cetăţeanul. O să încercăm printr-o reorganizare a subunităţilor din teritoriu să obţinem un timp de răspuns cât mai scurt faţă de cetăţean şi faţă de nevoile acestuia”, a declarat Marius Stancu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.