Economie

Codul Muncii a fost modificat / Amenzi de până la 10.000 lei pentru “munca la gri”

În Monitorul Oficial al României a fost publicată Ordonanța de Urgență nr.117 pentru modificarea și completarea Legii   nr. 53/2003 – Codul muncii, care vizează munca nedeclarată/subdeclarată. Reprezentanții ITM Teleorman atrag atenția că așa-numita “muncă la gri” constituie un fenomen răspândit și nociv, din cauza consecințelor sociale și economice grave pe care le produce, cu efecte negative pe termen scurt, dar, mai ales, pe termen lung, atât pentru individ, cât și pentru societate, precum și pentru bugetul de stat.

Prevederile Ordonanței de Urgență nr.117 pentru modificarea și completarea Legii nr.53/2003 – Codul muncii definesc fenomenul și reglementează sancțiunile aplicabile angajatorilor care îl practică. Astfel, “în sensul prezentei legi, munca subdeclarată reprezintă acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit și evidențiat în statele de plată a salariilor și în declarația lunară privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominal a persoanelor asigurate, transmisă autorităților fiscal; – primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariați cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial, cu amendă de la 10.000 lei la  15.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăși valoarea cumulată de 200.000 lei; – acordarea unui salariu net mai mare decât cel evidențiat în statele de plată a salariului și în declarația lunară privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităților fiscale, cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situație, fără a depăși valoarea cumulată de 100.000 lei; – încălcarea de către angajator a obligației prevăzute la art. 166 alin. (1) cu mai mult de o lună, de la data de plată a salariului, stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz, cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu excepția situației în care angajatorul se află sub incidența Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare”.

Totodată, I.T.M. Teleorman informează angajatorii și angajații că prevederile Ordonanței de Urgență nr.117 pentru modificarea și completarea Legii   nr.53/2003 – Codul muncii intră în vigoare la 15 zile de la data publicării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.