Social

Cod roșu la SJU Alexandria / Revolta oamenilor, puterea presei și implicarea autorităților

Liviu NEAGU
După o perioadă de liniște, specifică  județului nostru, iată că un subiect a aruncat în aer începutul de an, pe o temă care ne doare rău, și asta de mult timp, sănătatea.
Și ne doare cumplit, ne revoltă și ne aduce în pragul disperării atunci când este în joc viața copiilor și demnitatea noastră.
A fost nevoie de o scânteie lansată de cotidianul Ziarul Teleormanul, ca urmare a unor reacții în lanț din partea părinților trecuți prin experiențe traumatizante cu o persoană care trebuia să fie îngerul salvator al micuților ajunși în situații extreme la spital, care să ducă la măsuri concrete și prompte din partea autorităților județene.
Astfel, un adevărat tsunami de comentarii ne-a tulburat, ne-a trezit la realitate și ne-a făcut să vedem și latura inumană a salvatorilor noștri.
Având în vedere zecile de mii de accesări ale site-ului ziarulteleormanul.ro, nu cred că mai este o noutate faptul că acea persoană se numește Olga Arghiropol care, până ieri, a fost șefa Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alexandria. Un medic cu o lungă carieră în spate, cu o pregătire pe care doar colegii o pot evalua pe măsură, dar cu un comportament nedemn de statutul său.
Din relatările mămicilor, aceasta ar fi lăsat sechele unor copii și răni adânci în sufletele părinților care i-au cerut ajutorul.
Adrian Gâdea, Alexandru Dobre și ceilalți factori de decizie; Valentin Filip, Adrian Radu, Radu Poenaru și ceilalți colegi medici; Cătălin Dumitrașcu, în particular, fiindcă din spirit de colegialitate ai avut o poziție pe acest subiect, chiar dacă nu există argumente pentru a justifica ieșirile deplasate și repetate ale colegei tale; dragi pacienți; NU mai tolerați astfel de situații!
Stimați medici, nimeni nu vă numără banii, atât timp cât nici voi nu ne numărați zilele!
Pentru munca voastră, pentru viața și demnitatea noastră, pentru sănătatea sistemului medical pe care mulți dintre voi chiar îl reprezentați cu cinste, NU vă bateți joc de oameni!
Chiar dacă este greu, NU lăsați rutina, oboseala, condițiile de lucru, gărzile suprasolicitante, numărul mare de pacienți și numărul redus de cadre medicale să înfrângă jurământul lui Hipocrate!
Fac acest apel către voi fiindcă eu chiar cred în actul medical bine făcut, în profesionalismul vostru și în vocația de medic.
Dacă sunt probleme, identificați-le și găsiți soluții!
Însă, nu uitați că, la necaz, oamenii chiar vă percep ca pe niște Dumnezei…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.