Eveniment

Cod galben de ploi şi ninsori în cea mai mare parte a ţării, până joi dimineață

Meteorologii au emis, marți, o nouă avertizare Cod galben de ploi şi ninsori, valabilă până joi dimineaţă, în cea mai mare parte a ţării, iar la munte şi local în Transilvania şi Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo şi a emis Cod galben de ploi şi ninsori, în vigoare de marţi de la ora 10.00, până joi, la ora 6.00.

În intervalul menționat, potrivit meteorologilor, vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25…35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40…70 l/mp. Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania și local în Maramureș, iar începând din noaptea de marți spre miercuri (16 /17 martie) și în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

La munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55…65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei.

În schimb, de marți, ora 14:00, până miercuri, ora 23:00, a fost emis un Cod portocaliu de vânt, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Potrivit meteorologilor, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1.500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.