Eveniment

Cod Galben de ploi, pentru Teleorman/ Instabilitatea atmosferică se menține până la sfârșitul săptămânii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 08 iunie, ora 11:00 – 08 iunie, ora 21:00, pentru mai multe județe, între care și Teleorman.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp, mai transmite ANM.

De asemenea, a fost emisă și o informare meteorologică de vreme rea, valabilă pentru perioada 08 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00, interval în care, potrivit meteorologilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.