Eveniment

Cod Galben de ploi, până sâmbătă noapte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, un cod galben de  ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică, valabil în intervalul 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00.

Potrivit meteolorogilor, în intervalul menționat, în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De asemenea, tot vineri a fost emis și un Cod Portocaliu de ploi abundente, valabil în intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00, care vizează județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna. Potrivit meteorologilor, în zonele vizate va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova, mai transmite ANM.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.