Eveniment

Cod galben de ninsori, lapoviță și ploaie, de duminică seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea de iarnă pentru 33 de județe preponderent din Moldova, Doborogea și Muntenia, precum și în Capitală, de duminică seară, avertismentele ANM și perioada de valabilitate fiind diferite funcție de regiune.

Astfel, in intervalul 18 noiembrie, ora 22.00 – 19 noiembrie, ora 10.00, sunt asteptate precipitații în general moderate cantitativ – ninsori, apoi lapoviță și ploaie, zonele afectate fiind Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei. Potrivit ANM, in intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.

Pentru intervalul 18 noiembrie, ora 22.00 – 19 noiembrie, ora 22 .00, cand sunt asteptate ninsori în general moderate și strat de zăpadă, zonele vizate sunt Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei.
Astfel, sustin meteorologii, in cursul nopții de duminică spre luni (18/19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.

Totodata, in intervalul 19 noiembrie, ora 03 .00 – 19 noiembrie, ora 18 .00, sunt asteptate intensificări ale vântului, predominant ploi însemnate cantitativ, vizate fiind Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei.
Potrivit ANM, in Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.