Eveniment

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă local consistent pentru Teleorman/ Vremea va fi deosebit de rece miercuri şi joi

Meteorologii au emis, marți, o avertizare meteo de precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului, dar și un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă local consistent pentru București, Teleorman și alte 13 județe din sudul și centrul țării.

Astfel, în intervalul 09 martie, ora 23:00 – 11 martie, ora 10:00, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane, transmit meteorologii.

De asemenea, vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Pe de altă parte, în intervalul 10 martie, ora 03:00 – 11 martie, ora 06:00, în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.