Social

CNCAV: O persoană care anulează rezervarea la vaccinare și se înscrie din nou pe lista de așteptare, va fi așezată la finalul listei

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 vine cu o serie de precizări referitor la modul în care persoanelele de pe lista de așteptare sunt notificate, atunci când apar locuri noi în platforma de vaccinare.

Conform sursei citate, platforma de programare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populație prioritară stabilită prin Strategia de vaccinare, precum și a ordinii de înscriere pe listele de așteptare. Astfel, prioritate au persoanele care se încadrează în populația cu risc ridicat (75% din locurile disponibile pentru imunizare), persoanele care desfășoară activități esențiale (25% din locuri), populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate

În ceea ce privește notificarea persoanelor din etapa a III-a a Strategiei, respectiv populația generală, platforma respectă ordinea de înscriere pe listele de așteptare, nefiind aplicată o prioritizare suplimentară între subcategoriile III A, III B și III C.

Reprezentanții CNCAV mai transmit și că, la înscrierea pe lista de așteptare, platforma asociază utilizatorului data și ora efectuării rezervării. O persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare, va ocupa următoarea poziție după persoanele deja înscrise.

Este important de menționat faptul că o persoană care anulează rezervarea și apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare își pierde locul și va fi așezată la finalul listei.

După primirea notificării prin SMS și e-mail privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică și să selecteze data și ora de vaccinare, iar la finalizarea cu succes a programării, aplicația generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor.

Potrivit cerințelor CNCAV, listele de așteptare se activează în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile, iar numărul de înscrieri realizate pentru fiecare centru, numărul de locuri disponibile și tipul vaccinului sunt afișate în interfața de tip hartă din platforma ROVACCINARE.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.