Economie

CNAIR – Pe traseul drumului de mare viteză București-Alexandria se execută foraje cu adâncime planificată de 6 metri

Conform ultimelor date publicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), la acest moment, pe traseul viitoarei autostrăzi București-Alexandria, drumul adesea denumit și “drumul morții”, se execută foraje cu adâncime planificată de 6 metri.

Drumul Național 6, București-Alexandria, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai aglomerate și periculoase, fiind recunoscut pentru numeroasele accidente care s-au petrecut de-a lungul anilor. Mărturie stau crucile de pe acest tronson, care marchează numărul terifiant de vieți pierdute în urma accidentelor rutiere.

Contractul pentru Studiul de Fezabilitate (SF) a fost semnat în luna aprilie a anului trecut, având o durată de 14 luni și un buget de 16.000.000 de lei. În urma finalizării SF, se va stabili concret profilul, dacă este vorba până la urmă de o autostradă sau de un drum expres.

CNAIR  a anunțat în urmă cu câteva zile faptul că traseul va avea o lungime de 77 km, 47 de pasaje și 10 noduri rutiere. De asemenea, studiul geotehnic se va realiza cu o singură foreză, dar, conform CNAIR, “proiectantul va crește mobilizarea”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.