Eveniment

CNAIR anunță că valabilitatea rovinietelor nu se prelungește automat/ Ce transmite Registrul Auto Român

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, joi, că rovinietele care expiră în perioada stării de urgență nu vor fi prelungite automat, așa cum se întâmplă cu documentele eliberate de autoritățile publice.

Potrivit unei informări transmise de companie, utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi trebuie să știe că rovinietele nu se încadrează în categoria „documentelor eliberate de autoritățile publice”, astfel că valabilitatea acestora încetează la sfârșitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful.

“Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și întrebările primite în această perioadă cu privire la menținerea valabilității rovinietelor care expiră în perioada stării de urgență, CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că rovinietele NU SE ÎNCADREAZĂ în categoria „documentelor eliberate de autoritățile publice”, motiv pentru care valabilitatea acestora încetează la sfârșitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful”, transmit reprezentanții CNAIR.

Același anunț a fost făcut și de reprezentanții Registrului Auto Român. Mai exact, șoferii sunt obligați ca și până acum să aibă ITP valabil, iar pentru efectuarea acestuia trebuie să se prezinte cu mașina la o stație de ITP sau reprezentanță RAR.

Potrivit unui comunicat de presă al Registrului Auto Român, „autoritățile competente nu au luat nicio decizie care să schimbe în vreun fel legislația în vigoare cu privire la valabilitatea inspecției tehnice periodice (ITP). Orice decizie care privește activitatea RAR în acest sens va fi comunicată cu celeritate pe toate canalele oficiale”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.