Social

Clasa pregătitoare, la simultan în mai mult de un sfert din şcolile teleormănene

clasa-pregatitoareMonica DUMITRESCU

Numărul mic de copii de vârstă şcolară din unele localităţi teleormănene face ca învăţământul simultan, respectiv clasele în care copii din mai multe clase de învăţământ primar învaţă laolaltă sub îndrumarea unui singur învăţător, să rămână în actualitate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman, în anul şcolar 2015-2016, în clasa pregătitoare au fost înscrişi aproximativ 2800 de copii. În total, vor fi înfiinţate 150 de clase în 111 unităţi de învăţământ teleormănene. În 29 de unităţi de învăţământ din mediul rural clasa pregătitoare va funcţiona însă în regim simultan. Conform datelor, în aceste clase vor învăţa aproximativ 250 de copii de clasă pregătitoare alături de copii aflaţi în ani mai mari de studiu.

151 de dascăli vor asigura procesul de învăţământ la cele 150 de clase pregătitoare, una dintre ele fiind în regim step by step, pentru care este nevoie de doi învăţători. Conform metodologiei, dascălii care predau la clasele pregătitoare trebuie să fi absolvit cursuri de formare speciale. Potrivit prof. Ilie Sorin, inspector şcolar pentru învăţământ primar în cadrul ISJ Teleorman, până la această dată au fost instruite 115 cadre didactice, săptămâna viitoare urmând să finalizeze cursurile de formare şi celelalte cadre didactice care vor prelua anul acesta clase pregătitoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.