Eveniment

Circulație rutieră oprită între Vitănești și Văceni din cauza unui incendiu de vegetație uscată

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman informează că între localitățile Vitănești și Văceni s-a produs un incendiu de vegetație uscată, care se manifestă în apropierea drumului european E70 pe un front de 300 ml și pe aproximativ 50 de ha de miriște, cu degajări de fum pe carosabil, circulația rutieră fiind oprită pe ambele sensuri de mers. Se acționează pentru lichidare cu următoarele forțe și mijloace:

– ISU TR – 15 pompieri cu 3 autospeciale de stingere și o autocisternă;

– SVSU Vitănești – 5 oameni cu o autospecială de stingere și un tractor cu plug;

– SVSU Drăgănești Vlașca – un om cu un tractor cu plug.

Pentru luarea măsurilor legale, la fața locului s-a deplasat și echipa de serviciu a GNM Teleorman, iar APIA a fost anunțată telefonic de eveniment.

One Comment

  1. Cum „s-a produs” acest incendiu de miriste si vegetatie uscata, din senin ?! Ca de altfel, si multe altele similare
    Care sunt masurile legale care se iau ? Efectul lor este nul, din moment ce astfel de incidente se petrec in fiecare vara, numarul si amploarea lor fiind tot mai mare.
    Din cauza acestui incendiu, „produs” in mod spontan (asa reiese din modul de exprimare folosit in articol), circulatia rutiera dintre Alexandria si Bucuresti a fost deviata pe rute ocolitoare de peste 40 de km. S-au creat cozi de autovehicule de sute de metri. Din pacate, am fost prins in trafic pe sensul dinspre Bucuresti si a trebuit sa facem un ocol pe la Botoroaga-Babaita-Magura-Vitanesti. Echipajele de la politia rutiera postate la intersectiile de la Draganesti-Vlasca, respectiv Vitanesti, nu faceau altceva decat sa devieze circulatia. Fara niciun mesaj privind cauza si ruta pe care se merge. Nefiind amplasat niciun indicator privind ruta ocolitoare de urmat pentru directia Bucuresti-Alexandria, foarte multi conducatori auto au mers pe strazi laterale din Draganesti-Vlasca, apoi au reintrat pe DN6/E70. Dupa parcurgerea catorva kilometri, au fost nevoiti sa intoarca si sa revina la intersectia principala de la Draganesti-Vlasca. Agentii de politie care asigurau dirijarea circulatiei, s-au dovedit a fi foarte „retinuti” in furnizarea informatiilor in legatura cu rutele ocolitoare.
    Raspunde cineva pentru toata aceasta situatie ?!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.