Politic

Cîrciumaru Valerică, primarul municipiului Roşiorii de Vede: „Câteva modificări vor urma, cu siguranţă, însă schimbările vor fi făcute fără o restructurare a actualei organigrame”

 

-Domnule primar, după mai bine de două luni de la preluarea mandatului, aţi depăşit perioada de preacomodare şi, bineînţeles, pe cea de predocumentare?

-Nu doar preacomodarea, ci chiar şi acomodarea s-a încheiat şi mă refer nu atât la noutatea problematicii din administraţie, pentru că sunt lucruri pe care le ştiam, nu sunt noutăţi prea mari. Acomodarea priveşte mai degrabă regimul de prestaţii de muncă, adică să trec la un program zilnic de 10-12 ore, pentru că, deşi eu şi la spital, ultimul loc de muncă, obişnuiam să rămân după program şi să rezolv în linişte corespondenţa, aici e altceva, tarlaua este mult mai întinsă.

În ceea ce priveşte documentarea, şi aici este vorba despre o altă situaţie, legislaţia se modifică, astfel că, deşi te simţi informat la un moment dat, documentarea trebuie să aibă un caracter permanent.

 

– Nu contest că n-aţi şti care este situaţia din Primărie, dat fiind şi faptul că aţi fost permanent în structura de conducere a PSD, partid care a avut şi are cel mai mare număr de consilieri în Consiliul Local. Luând acum un contact direct, în calitate de primar, v-aţi gândit că ar mai trebui ceva schimbat şi, dacă da, ce anume, pentru o activitate cât mai eficientă?

– Resursa umană din aparatul funcţional al Primăriei este una de calitate, sunt oameni cu multă experienţă, cu pregătire profesională adecvată,dar şi cu bune intenţii. Sigur, nu chiar toţi şi nu la cel mai înalt nivel, însă aceasta este partea mică de răspuns şi consider că am abilitatea managerială de a aşeza piesele pe tabla de şah astfel încât să obţin un rezultat cât mai bun.

Da, câteva modificări vor urma, cu siguranţă, însă schimbările vor fi făcute fără o restructurare a actualei organigrame. Totul este să se mişte lucrurile cu 2-3 trepte de viteză mai rapid.

Mă nemulţumeşte lentoarea cu care se rezolvă problemele – e adevărat că sunt foarte multe de soluţionat şi, când îţi doreşti mult şi, dacă se poate, şi repede şi de calitate, simţi că e nevoie de mai multă, viteză. E adevărat că este o condiţionare, în primul rând financiară, nu poţi să faci lucruri mari din puţin, pretenţiile mele imediate sunt legate însă de răspunsul pe care aştept să îl dea colaboratorii mei şi mi-aş dori mai multă iniţiativă din partea lor.

 

– În acest context, v-aţi fixat şi câteva priorităţi pentru viitor?

– În prima fază, era firesc să mă gândesc la aspecte care vizau organizarea activităţii prezente, la program, fişa postului, atribuţiile de serviciu, relaţia dintre compartimente, programul, dar şi relaţia cu cetăţenii, responsabilităţile distribuite pe domenii de activitate… Nu vrem să se creadă că toate aceste ţinte au fost rezolvate în totalitate, mai e mult până să ajungem la … normalitate. Desigur, în atenţie sunt activităţile care nu necesită finanţări mari şi care au un impact oarecum imediat. Salubritatea a fost una din aceste activităţi spre care mi-am îndreptat atenţia, am umblat la organizare, supraveghere, ceva suplimentare de personal şi ceva rezultate au început deja să apară. Zona centrală, str. Rahova, piaţa, parcurile au avut parte de ceva lucrări limitate însă şi de anotimpul în care ne aflăm, multe lucrări, în special în spaţiile verzi, nemaiputând fi făcute. Personal, înţeleg să fiu cât mai mult timp prezent printre oameni, de la care aflu foarte multe informaţii utile şi pe care mă străduiesc să le valorific. Preocuparea pentru continuarea proiectelor în derulare dar şi iniţierea unor proiecte noi s-a împletit cu celelalte activităţi menţionate mai sus. Sunt semne, voci care apreciază, observă că sunt aşa cum am promis – responsabil, însă le spun că acesta este doar începutul şi că mai e mult până când rezultatele vor fi cu adevărat vizibile.

Eu sunt încrezător că voi reuşi chiar dacă sunt multe obstacole şi ştiu, de asemenea, că niciodată nu voi mulţumi pe toată lumea şi vor fi mereu şi nemulţumiţi, şi contestatari. Dar aşa e viaţa… (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. UN BIET ORFELIN CE REPREZINTA PSD ,PARTIDUL URMASILOR TORTINARILOR . DU-TE INAPOI LA BALACI !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.