Eveniment

Circa 35 de copii au ajuns la spital, în week-end

Chiar dacă se apropie sezonul cald, numărul virozelor şi pneumoniilor se menţine crescut. Şi asta din cauza variaţiilor bruşte de temperatură care ne predispun la răceală. În perioada 28 – 31 martie la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman au fot efectuate în jur de 35 de apeluri pentru copii bolnavi, în cea mai mare parte cu afecţiuni respiratorii, viroze sau pneumonii.

Tot în la finalul săptămânii s-au înregistrat şi 10 apeluri pentru temperatură ridicată, greu de controlat, cauzate tot de răceli. În ceea ce priveşte numărul total al apelurilor la salvare în intervalul menţionat, acesta a crescut comparativ cu finele săptămânii anterioare, înregitrându-se 416 apeluri la urgenţe.

Cele mai mullte solicitări au fost pentru dureri abdominale sau de spate, peste 45 de solicitări, urmate de apeluri pentru copii bolnavi şi de persoane cu diferite afecţiuni cardiace. Salvarea a mai fost chemată în week-end pentru dificultăţi de respiraţie, dureri de cap puternice, alergii, convulsii, dar şi pentru căderi şi alte accidente.

În ceea ce priveşte numărul răcelilor, medicii avertizează că vremea înşelătoare poate duce la o creştere a numărului îmbolnăvirilor, venind totodată şi cu recomandări. Astfel, aceştia recomandă somnul, activitatea fizică şi alimentaţia echilibrată ca fiind foarte eficiente în lupta cu virusurile şi bacteriile. Dacă totuşi apar simptomele specifice virozelor şi se accentuează, trebuie consultat în cel mai scurt timp medicul. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.