Social

Circa 12 milioane de lei, plățile AJPIS Teleorman pentru luna august

La nivelul județului Teleorman, numărul beneficiarilor de prestaţii sociale la finele lunii august era de 77.895 persoane.

Astfel, pentru luna august 2016, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Teleorman a acordat prestaţii sociale în sumă totală de 11.959.014 lei.

Cei mai mulţi bani sunt alocați pentru plata alocaţiei de stat pentru copii, aceştia reprezentând peste 70% din numărul de beneficiari. Valoarea plăţilor efectuate către cei 55.582 lei de beneficiari se ridică la 5.454.540 lei.

O altă sumă de ordinul milioanelor de lei este alocată pentru plata ajutoarelor sociale, venitul minim garantat. Numărul beneficiarilor de VMG de la nivelul județului Teleorman este de 10.958 persoane, cărora AJPIS le-a plătit pentru august suma de 2.892.226 lei. Urmează plățile privind alocația pentru susținerea familiei, sprijin de care beneficiază 8.898 de familii și persoane singure, în cuantum de 1.294.721 lei.

Tot în august, s-a plătit suma de 1.696.181 lei pentru 1.435 beneficiari de indemnizație pentru creșterea copilului, 228.246 lei pentru stimulentul de inserție, de care beneficiază 429 de persoane și  389.226 lei reprezentând alocație de plasament, pentru 593 de beneficiari.

Criteriile pe baza cărora se acordă beneficiile de asistenţă socială sunt evaluarea contextului familial; veniturile solicitantului sau ale familiei acestuia; condiţiile de locuire; starea de sănătate şi gradul de dependenţă. Statul acordă drepturile de asistenţă socială prin autorităţile administraţiei publice centrale sau locale, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare. Beneficiile de asistenţă socială se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţite de acte doveditoare.

De altfel, titularii beneficiilor sociale au obligaţia să comunice primarului, în scris, orice modificare cu privire la domiciliu, venituri şi la numărul membrilor familiei, în termenele de 15 zile de la data la care a intervenit modificarea pentru ajutor social, zece zile de la data la care a intervenit modificarea la alocaţie pentru susţinerea familiei şi cinci zile la ajutorul pentru încălzirea locuinţei, în cazul în care nu fac acest lucru urmând să se supună consecinţelor legii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.