Politic

Cine va fi viceprimar al Alexandriei: liberalii Edi Oprea sau Iuliana Stancu, posibile variante

 

Ioan DUMITRESCU

Miercuri, pe 19 decembrie 2012, sunt aşteptate depunererile jurământului senatorilor şi deputaţilor noului mandat 2012-2016. Importante nu sunt doar jurămintele noilor aleşi parlamentari ai României, ci şi locurile pe care aceştia le-au vacantat în diverse funcţii pe care le-au ocupat până în toamna-iarna 2012, în posturi ale administraţiei locale, funcţii de loc de neglijat, practic, trambuline pentru funcţii superioare.

Cel puţin la nivelul Primăriei Alexandria, la nivelul Consiliului Local al Municipiului reşedinţă de judeţ, există interese reale de eliberare cât mai rapidă a unor funcţii, pentru ocuparea acestora de alţii. Acesta este şi cazul consilierului local, în acelaşi timp şi viceprimar al Consiliului local Alexandria, liberalul Ică Calotă Florică, care a reuşit, candidând, să devină deputat PNL-USL în Colegiul 5 Roşiorii de Vede.

Teoretic şi legal, locul lui Ică Calotă Florică, consilier local, dar şi viceprimar al Primăriei Alexandria, ar urma să fie deţinut în următorii trei ani şi jumătate de supleantul Edi Oprea. Acesta este în momentul de faţă consilierul şi purtătorul de cuvânt al prefectului apolitic, dar de sorginte liberală, Zorinel Niculcea; rămâne de văzut dacă domnul Oprea va fi doar consilier local al Primăriei Alexandria, sau va ocupa şi funcţia de viceprimar. După înmânarea Certificatelor de parlamentari aleşilor din Uniunea Social Liberală, după ce actualul viceprimar Ică Calotă Florică a depus la propriu toate prerogativele de viceprimar al Alexandriei (de la birou, până la maşina municipalităţii), urmează ca altcineva să îi ia locul; locul de consilier şi apoi de viceprimar. Locul de consilier va fi ocupat aproape cu certitudine de Edi Oprea, în timp ce locul de viceprimar urmează a fi disputat de domnul Oprea cu doamna Iuliana Stancu Grămadă, tot liberală.

Cert este că dacă Edi Oprea este supleant la funcţia de consilier local al municipiului Alexandria, acesta nu este şi supleant la funcţia de viceprimar, funcţie care, conform algoritmului, aparţine Partidului Naţional Liberal, dar nu şi supleantului. Este posibil ca cel de-al doilea viceprimar al Primăriei Alexandria să fie Edi Oprea, la fel ca şi Iuliana Stancu, în funcţie de ce vor decide, la vot, consilierii locali din Consiliul municipiului reşedinţă de judeţ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.