Politic

Cine sunt oamenii politici care vor reprezenta județul în Legislativ, în următorii patru ani

Cei cinci deputați și doi senatori de Teleorman, aleși la scrutinul de duminică, 6 decembrie, au depus jurământul de credință luni, 21 decembrie, în plenul celor două Camere reunite ale Parlamentului.

Cele șapte mandate de parlamentari ce revin județului Teleorman sunt împărțite, în legislatura 2020-2024, între cele două mari partide politice, respectiv PNL și PSD, pentru prima dată în ultimii 30 de ani liberalii având mai multe mandate decât social-democrații.

Costel Barbu, secretar general adjunct al Guvernului condus de Ludovic Orban, a deschis lista de candidați PNL pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie. A fost primar al Comunei Suhaia timp de mai multe mandate, după care a devenit unul dintre oamenii de încredere ai președintelui PNL Ludovic Orban , încă de pe vremea când liderul liberalilor nu fusese ales la conducerea partidului. Costel Barbu este secretar general adjunct al PNL, iar din poziția de deputat de Teleorman acesta spune că va continua să lupte pentru ca proiectele pe care și le-a propus pentru județul din care vine să se concretizeze.

Calotă Florică Ică este la cel de-al treilea mandat în Camera Deputaților, de altfel cel mai longeviv dintre actualii parlamentari de Teleorman. Liberalul a făcut parte, în cele două mandate încheiate în Camera Deputaților din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, iar majoritatea inițiativelor legislative ale deputatului de Teleorman vizează agricultura, silvicultura și piscicultura. În legislatura 2016-2020, Calotă Florică Ică și-a trecut în cont 147 de inițiative legislative, din care 57 au fost promulgate ca legi, 48 de declarații politice și două moțiuni.

Pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, organizația PSD Teleorman l-a ales pe Florin Piper Savu să deschidă lista de candidați pentru Camera Deputaților. Profesor de Educație Fizică la bază, Florin Piper Savu a fost consilier județean PSD timp de mai multe mandate, iar în ultimul a ocupat și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Unul dintre social-democrații „cuminți”, Florin Piper Savu spune că și-a propus să nu-i dezamăgească pe teleormănenii care i-au acordat votul de încredere la scrutinul pentru parlamentare.

Paul Stancu, deputat de Teleorman din partea PSD, este cunoscut mai degrabă ca om de afaceri decât ca om politic. Cu toate acestea, Paul Stancu spune că este membru de partid încă din anul 1996, iar tentative de a candida pentru Parlament au mai fost în trecut. De altfel, despre Paul Stancu se spune că a derulat afaceri de peste o mie de miliarde de lei vechi, majoritatea cu primăriile din județ. „Lucrări de calitate, cărora nu are nimeni ce să le reproșeze”, spune afaceristul, care se laudă că a construit „toate sediile de bănci din Alexandria”, blocuri ANL, spitale și alte sedii de instituții publice.

Maria Stoian este deputat de Teleorman din partea PNL, iar experiența sa în ceea ce privește funcțiile publice deținute se rezumă la câteva zile de vicepreședinte al Consiliului Județean. Despre experiența sa profesională, Maria Stoian spune că a activat „numai în mediul privat”, cu toate că cei care o cunosc de multă vreme știu că aceasta a activat și în sectorul public, mai exact în domeniul irigațiilor. Mai mult, nici G.A.L-urile în cadrul cărora afirmă că a activat de-a lungul timpului nu se încadrează la mediul „privat”. Pentru cei care nu știu, între care, ciudat, și Maria Stoian, G.A.L.-urile sunt, de fapt, inițialele care definesc Grupurile de Acțiune Locală, și se traduc printr-un parteneriat public-privat cu rol esențial în mediul rural, contribuind la dezvoltarea zonei de pe raza teritoriului unde acestea au fost înființate. Despre ce anume și-a propus să facă în Parlament pentru județul Teleorman nu se știe prea multe, Maria Stoian fiind extrem de puțin vizibilă în spațiul public, în campania electorală.

În ceea ce-i privește pe cei doi senatori de Teleorman, teleormănenii au decis, la alegerile de pe 6 decembrie, că în următorii patru ani îi vor reprezenta în camera superioară a Legislativului liberalul Eugen Pîrvulescu și social-democratul Dănuț Cristescu.

Eugen Pîrvulescu este președintele PNL Teleorman și senator de Teleorman din anul 2016, când a câștigat un mandat la redistribuire. În mandatul 2016-2020, liberalul Eugen Pîrvulescu și-a trecut în cont 45 de inițiative legislative, 27 de declarații politice,  12 întrebări și 35 de interpelări, precum și 16 moțiuni.

Dănuț Cristescu a deschis lista PSD pentru Senat la alegerile de pe 6 decembrie, iar înainte de a fi ales senator a ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman. Anterior, Dănuț Cristescu a ocupat fiuncția de director al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Teleorman. De-a lungul timpului, social-democratul Dănuț Cristescu s-a remarcat drept unul dintre cei mai vocali membri de partid, criticând ori de câte ori a avut ocazia micșările adversarilor politici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.