Politic

Cine se bucură și cine se teme de partidul lui Dragnea în Teleorman

În ultimele zile, au apărut tot mai multe semnale că zvonurile legate de reintrarea  lui Liviu Dragnea în viața politică se vor concretiza. După ce Marcel Ciolacu a fost printre primii care a anunțat intenția lui Dragnea de a înființa un nou partid politic, au apărut și multe alte discuții, venite din diverse sfere, politice și nu numai, prin care a fost întoarsă pe toate părțile această informație, unele dintre abordări părând o reconsiderare, pozitivă, de astă dată, a lui Liviu Dragnea prin comparație cu multe dintre personajele care populează eșichierul politic actual.

Însă, dincolo de scenarii și posibilități, o postare publică a lui Codrin Ștefănescu vine să mai limpezească apele vizavi de înființarea noii formațiuni politice. Acesta cere părerea publică față de înființarea unei noi forțe politice, iar celelalte întrebări pe care le adresează par să fie o platformă-program politic, dar, în același timp sintetizează temele pe care Liviu Dragnea le-a abordat și le-a susținut cu vehemență, în campanii electorale și nu numai: “Sondaj de opinie! Credeți că e obligatorie apariția unei noi forțe politice? Una românească 100%, curajoasă și hotărâtă să se bată cu adevărat? Una fără securici, infiltrați și lași? Care să apere interesele românilor, familia, drepturile și libertățile individuale? Răspunsul vostru e foarte important! Vă mulțumesc!”, întreabă Codrin Ștefănescu, unul dintre apropiații  și susținătorii lui Dragnea. Interesant este că în câteva ore de la publicarea postării, cele peste o mie de răspunsuri sunt în cea mai mare parte pozitive.

Noua formațiune politică ar urma să se numească ApR (Alianța pentru România), Teodor Meleșcanu fiind, implicit, unul dintre cei care i se vor alătura lui Liviu Dragnea.

Pentru județul Teleorman, reîntoarcerea lui Dragnea în viața politică are conotații multiple, unora dându-le fiori reci, în timp ce alții își freacă palmele de bucurie și nerăbdare. Ceea ce se poate spune cu certitudine este că fostul ministru Carmen Dan este printre susținătorii înfocați ai fostului președinte al PSD Teleorman. Și printre ceilalți membri ai organizației județene se numără, în mod sigur, mulți care au rămas în continuare fideli, însă, deocamdată, nu și-au făcut publice trăirile și convingerile interioare, menținându-se într-un fel de echilibristică de diplomație declarativă.

Pe surse, apar, totuși, informații că mai mulți primari din mediul rural, primari de orașe, dar și actuali sau foști ocupanți de funcții publice importante, care au fost promovați de Liviu Dragnea, au fost contactați și întrebați dacă vor să se alăture demersului acestuia. Despre răspunsurile lor, nu au apărut încă detalii, dar e clar că, pentru Dragnea, județul Teleorman este o miză specială, cum la fel de clar este și faptul că noua construcție politică le dă multora motive de zbucium lăuntric.

Dacă Alianța pentru România va scinda organizația social-democrată din județ sau dacă va reuși să-i determine pe cei care au părăsit PSD, înainte de alegerile locale, să se alăture noului partid, rămâne de văzut. La fel de important este și de văzut de unde va rupe electorat noua formațiune. Însă, până la oficializarea lucrurilor, rămân jocurile de culise, care nu sunt deloc de neglijat, ba, dimpotrivă, sunt extrem de ofertante din punct de vedere strategic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.