Politic

Cine ar putea fi ales preşedintele PSD Teleorman?

Organizaţia PSD Teleorman stă fără un preşedinte ales de mai mult timp, cel puţin un an şi jumătate, de când Dragnea i-a îndemnat pe pesediştii din Teleorman să se gândească şi să-şi aleagă un preşedinte şi o structură de conducere conform statutului. Numai că nimeni n-a vrut să ia această iniţiativă şi s-a rămas într-un provizorat continuu cu Adrian Gâdea interimar, după ce a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Sigur, în acest sens, au fost şi vor mai fi multe discuţii pro şi contra Gâdea, cu toate că este aproape sigur că nu va candida la funcţia de preşedinte al organizaţiei.

Se vorbeşte tot mai insistent că primarii, dacă tot trebuie să aleagă pe cineva, Victor Drăguşin ar fi cel mai agreat şi ar câştiga de departe în faţa oricărui alt candidat. Din păcate, primarul Alexandriei nu râvneşte încă la o asemenea demnitate politică în PSD Teleorman. Sau poate chiar consideră că nu este acum momentul Drăguşin. Oricum, PSD va avea în perioada imediat următoare alegeri interne. Şi se pare că despre cine ar fi un posibil candidat se poate vorbi mai mult, sau mai bine zis numele vehiculate pe o asemenea listă sunt mult mai multe. Cel mai recent au intrat în zona zvonurilor, pe surse, Carmen Daniela Dan, senator şi ministru al MAI, cea care a reuşit la alegeri să ia cu 400 de voturi mai mai mult decât la deputaţi, Oana Panagoreţ, consilier judeţean şi decan al Facultăţii Valahia din Alexandria, care ar putea fi aleasă preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi, nu în ultimă instanţă, mai spun zvonurile, Mioara Toţe, inginer, director al ADP Alexandria.

Nu este mai puţin adevărat că ar putea fi ales preşedintele Consiliului Judeţean, actualul vicepreşedinte Dănuţ Cristescu, care are în prezent delegare de preşedinte şi care poate deveni şi preşedintele PSD Teleorman.

Sigur, nu este exclus ca, până la urmă, să fie un candidat unic şi acela să fie Carmen Daniela Dan, dacă luăm în considerare succesul repurtat în alegerile parlamentare, devenind senator cu număr întreg de voturi, după aceea să fie membră a Guvernului, ministru la cel mai mare minister – MAI. Şi, astfel, s-ar încheia orice alte discuţii pe surse, fără surse sau orice or fi ele. Şi, totuşi, ar mai fi unele comentarii de făcut, dar, deocamdată, evenimentele nu se succed cu prea mare viteză, ci sunt doar la stadiul de discuţii…

P.S. Zilele trecute, a fost numit subprefectul de Teleorman Nelu Oprea, care se spune că sigur va deveni curând prefect, urmând ca funcţia de subprefect să fie ocupată, probabil, de un ALD-ist. Nu ştim de ce, dar credem că este, totuşi, mult prea mult, chiar dacă vine din PSD Zimnicea cu susţinerea primarului Petrică Pârvu. Rămân, totuşi, pe dinafară câţiva pesedişti, printre care, un singur nume Sandu Tatiana, pe cât de veche în partid, pe atât de eficientă, mai ales în campaniile electorale, ceea ce desigur, ar îndreptăţi-o, înaintea multora, să fie chiar prefectul judeţului. Dar, probabil că nici pentru ea n-a venit încă momentul potrivit, sau poate chiar se aşteaptă ceva mai bun. Şi, dacă mai continuăm, ar mai fi câteva nume, între care chiar şi Cristiana Savu, care a reuşit la alegerile parlamentare unul dintre cele mai bune rezultate în zona Roşiorii de Vede.

Nu facem lobby pentru nimeni, ci doar comentăm ceea ce se discută, cum ar veni pe la colţuri, în rândul membrilor PSD. Este păcat ca din cauza unor orgolii de primari, aşa cum am auzit că se mai întâmplă (vezi primarul Dănuţ Cuclea de la Turnu Măgurele), care s-a opus recent la nominalizarea în funcţia de prefect a unei doamne chiar din Turnu Măgurele. Şi mai sunt asemenea „probleme” nerezolvate. Dar, toate vor fi rezolvate şi poate, fiecare îşi va găsi locul meritat… (Gh.P.)

4 Comments

 1. Dupa acest comentariu atat de pertinent se pare ca adevaratul Ticu Dumitrescu mai dainuie printre noi,daca nu el, cel putin fantoma lui!

 2. Se pare ca pe Adi Gadea l~ati scos definitiv din carti pt sefia la psd Teleorman.Naiba l~a pus sa aiba rezultate mai bune decat predecesorul (!).

 3. UN LINGAU DE AL LUI DRAGNEA!!

 4. TICU DUMITRESCU

  oprea Nelu nu sa zbatut in campanie pentru PSD deoarece este ,,functionar public,,. sa nu uitam prin cine sa angajat la AJOF si cine la saltat la functia de director.
  Intrebare-Unde a fost angajat Oprea Nelu pana sa vina la AJOF ???
  Raspuns-LA INTERAGRO !!!
  ALTA INTREBARE…….

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.