Pe lumea asta, diferenţa dintre oameni o face ambiţia şi perseverenţa în urmărirea obiectivelor. Aşa că nu trebuie să ne suprindă faptul că vedem cum, peste noapte, apar tot felul de figuri publice, ale căror nume nu ne spuneau nimic cu relativ puţin timp în urmă. Desigur, mijloacele prin care se realizează anumite ascensiuni nu sunt dintre cele mai corecte sau mai fireşti, dar e cert că meritul succesului aparţine în totalitate celui care ştie să-şi exploateze şansele. Florică Ică Calotă e unul dintre politicienii teleormăneni care au beneficiat de o astfel de ascensiune, dar, spre deosebire de alţii din această categorie, şi-a păstrat întotdeauna o anumită decenţă în raport cu oamenii din jurul lui şi a încercat, în repetate rânduri, să nu-şi facă funcţiile de râs. Mai mult, în acest caz, nu discutăm despre un om lipsit de calităţi, dimpotrivă, Ică Calotă e un politician destul de carismatic şi, de regulă, coerent atunci când spune ceva sau când e chestionat cu privire la anumite evenimente sau activităţi care intră în competenţa lui directă.
Dar, pentru că oamenii au tendinţa să uite anumite lucruri, e cazul să ne amintim, şi în cazul lui Ică Florică Calotă, de nivelul de la care acesta a pornit şi care a fost parcursul său profesional înainte de a deveni înalt demnitar al statului român. Născut în comuna Plosca din Teleorman, Calotă a urmat cursurile Facultăţii de Chimie Alimentară, pe care le-a finalizat în 1987 şi abia în 2000 s-a mai gândit la perfecţionarea academică. Atunci a mers pe varianta unei “fabrici de diplome”, înscriindu-se la Universitatea Ecologică Bucureşti şi în 2008 s-a înscris la cursurile de masterat desfăşurate în cadrul Universităţii Bioterra din Bucureşti.
Profesional, Ică Calotă a început ca şi şef de fermă IAS la Chilia Veche, după care a realizat acelaşi tip de activitate, din aceeaşi poziţie, la Ferma Danubius Zimnicea. Din 1993 a devenit administratorul unei firme private, iar din 2002 a ocupat postul de inginer de specialitate în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman. Din 2005, lucrurile au început să devină mult mai favorabile pentru viitorul parlamentar, pentru că atunci a devenit directorul general al Direcţiei Agricole Teleorman, iar în 2008 a devenit viceprimarul municipiului Alexandria, funcţie publică din care a plecat direct în Parlament. Mai puţin interesat de imaginea sa publică, discret în general, Ică Calotă s-a remarcat şi prin fidelitatea pentru partidul care l-a promovat, în speţă, Partidul Naţional Liberal. Astfel, el are carnetul de partid din anul 1991, devenind membru în Biroul Permanent Judeţean din 2004 iar în 2010 a ajuns să ocupe funcţia de vicepreşedinte al PNL Teleorman. Prin târg se zvoneşte că Ică este şi un bun afacerist, în contextul în care şi-ar închiria, pe timpul iernii, nişte utilaje de deszăpezire, proces care îi rotunjeşte frumuşel veniturile anuale.
Candidatura sa la parlamentare nu a suprins pe nimeni, în contextul în care la nivel de judeţ, PNL nu prea are personalităţi pe care să le promoveze, iar cele care sunt promovate pe baza principiilor capitaliste nu au priză la public. Totuşi, s-a spus la vremea aceea că Ică Calotă a cheltuit o sumă foarte mare în campania electorală a PNL şi a lui Crin Antonescu, sumă care i-a garantat, adiacent, intrarea în Parlament. Acum se tot discută despre posibilitatea ca el să devină şi preşedintele PNL Alexandria, însă cei care îl cunosc pe Calotă spun că aceasta nu este tocmai o ambiţie pentru el, preferând să îl lase să se afirme pe Eduard Oprea, un liberal cu destule probleme de imagine şi nu numai, dar extrem de ambiţios. Până când aceste lucruri se vor clarifica, putem afirma, fără teama exagerării, despre Ică Calotă că este, dintre toate personajele din PNL Teleorman, unul dintre foarte puţinii care nu au dat opiniei publice motive de amuzament şi nici de bârfă. Ceea ce, până la urmă, e o dovadă de decenţă şi caracter.
Ica Calota in 1997 a fost numit director adjunct la Directia Agricola,functie pe care a ocupato pana in 2001 ..
In aceasta perioada a migrat pentru cativa ani la PNTCD.
DESPRE ACESTE LUCRURI NU SE SPUNE NIMIC IN CADRUL ARTICOLULUI
DA DACA NE GINDIM CUM SE INVATA INAINTE DE 1989 SI CUM SE INVATA ACUM ESTE O MARE DIFERENTA:
CORECT SEF NU AJUNGEA DECIT :CEL CE TERMINA STEFAN GHEORGHIU CU SCOALA DE SE AFCE AZI:DESPRE CE VORBIM GINDITIVA CUM SE PUN SEFI ACUM :
MULTUMESC