Politic

Cinci parlamentari din actuala legislatură se regăsesc pe listele de candidaţi pentru alegerile de pe 11 decembrie

La alegerile parlamentare din 2012, teleormănenii au trimis în Legislativ opt deputaţi şi trei senatori. Astfel, Nicolae Mohanu, Timotei Stuparu, Liviu Dragnea, Cătălina Ştefănescu, Adrian Simionescu şi Valentin Boboc, din partea PSD, Alin Bucur şi Florinel Dumitrescu, din partea PP-DD, Crin Antonescu, Marin Almăjanu şi Ică Florică Calotă, din partea PNL, dar şi Lucian Militaru, din partea PD-L, s-au instalat în scaunele de senatori, respectiv deputaţi, prentru a reprezenta interesele electoratului teleormănean timp de patru ani. Şi, dacă fuziunile au dus automat la trecerea unora dintre parlamentari dintr-o tabără în alta, aşa cum era de aşteptat, traseismul politic nu este o noţiune necunoscută aleşilor teleormăneni, astfel că, la trei ani după ce au primit votul teleormănenilor, unii dintre parlamentarii de Teleorman au ales să-şi schimbe culoarea politică. În acest sens, senatorul Florinel Dumitrescu şi deputatul Alin Bucur au sărit repede din barca PP-DD, primul alegând să treacă în tabăra PSD, în timp ce al doilea s-a orientat către UNPR. Nici tabăra liberalilor n-a rămas intactă, astfel că deputatul Ică Florică Calotă a părăsit barca PNL pentru a i se alătura fostului premier Călin Popescu Tăriceanu în proiectul politic ce a dus la apariţia ALDE, un nou partid pe scena politică.

În mai puţin de o lună, cei opt deputaţi şi cei trei senatori aleşi în 2012 îşi încheie mandatele de parlamentar, iar locul acestora va fi luat de un număr mai mic de aleşi, astfel că numai cinci deputaţi şi numai doi senatori de Teleorman se vor instala în Parlament pentru următorii patru ani.

La scrutinul de pe 11 decembrie, dintre vechii aleşi, îşi încearcă norocul pentru noi mandate de deputat Liviu Dragnea şi Valentin Boboc, din partea PSD, şi Calotă Florică Ică, din partea ALDE. De asemenea, şi senatorul Florinel Dumitrescu se regăseşte pe lista de candidaţi PSD pentru Senat, însă pe ultima din cele patru poziţii, aşadar fără şanse de reuşită. Deputatul UNPR Alin Bucur nu mai figurează printre candidaţii care îşi încearcă norocul pentru un nou mandat în judeţ, însă acesta vrea să obţină al doilea mandat de parlamentar de la electoratul ilfovean, unde deschide lista ALDE pentru Cameera Deputaţilor.

Pe de altă parte, sunt parlamentari din actuala legislatură care şi-au cam încheiat socotelile cu politica, astfel că scrutinul de pe 11 decembrie nu-i găseşte nici măcar în planul secund al formaţiunilor politice. Şi, dacă deputatul Marin Almăjanu este ţinut departe de scena politică de probleme de sănătate, motivele pentru care colegul său de partid, deputatul Lucian Militaru, a dispărut din prim-planul vieţii politice în ultima perioadă nu sunt prea clare, deocamdată. Voci liberale susţin că deputatul Militaru a fost deranjat de faptul că n-a fost luat în calcul pentru o nouă candidatură, astfel că a preferat să facă în pas în spate.

În ceea ce-i priveşte pe senatorii PSD Timotei Stuparu şi Nicolae Mohanu, faptul că nu şi-au regăsit locul printre candidaţii PSD nu reprezintă o surpriză pentru nimeni, în contextul în care în utlima perioadă s-a tot discutat că aceştia nu mai sunt în cărţi pentru noi candidaturi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Cătălina Ştefănescu, tânăra social-democrată care a decis să lase politica din ţară pentru a-şi trăi visul american, dar şi pentru deputatul Adrian Simionescu, pentru care patru ani în Camera Deputaţilor au fost, se pare, mai mult decât suficienţi.

Cât despre senatorul PNL Crin Antonescu, acesta a fost mai mult absent pe durata mandatului din viaţa politică din judeţ, dar şi din camera superioară a Parlamentului, astfel că o surpriză mai mare ar fi reprezentat-o prezenţa sa pe vreo listă de candidaţi la alegerile de pe 11 decembrie. (Violeta Mocanu)

4 Comments

  1. vrem oameni noi, oameni tineri, care chiar sa faca ceva pentru noi, nu curvari gen Dracnea si Antonescu

  2. care din acesti profitori au facut ceva pentru judetul nostru in fostul mandat? i-a vazut cineva in teleorman in ultimii 4 ani?

  3. La PSD, curveala este in flaore cu Savu-Piper si Gogoi(Retard) Butelie sa vezi trai neneaca.

  4. ochiul si timpanul

    Liviu Dragnea si-a aranjat amantele , CRIN Somnorila si-a aranjat amanta devenita apoi sotie cu leafa si pensie de mii de EURO ,iar noi votam ca prostii ca niste imbecili sa-si faca averi pe masura ce judetul e tot mai sarac.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.