Eveniment

Cinci incendii de locuință la final de săptămână; trei au fost provocate de coșul de fum

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au avut, la final de săptămână, 77 intervenții, dintre care 56 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmite ISU Teleorman.

Conform sursei citate, alte cinci intervenții ale salvatorilor militari au fost la incendii izbucnite la anexele ori locuințele unor cetățeni din localitățile Băneasa, Cosmești, Crângu, Beiu și Vedea, iar alte două la vegetația uscată de pe raza localităților Călmățuiu și Videle. Din fericire, conform datelor furnizate, nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale. Cu toate că sezonul rece este aproape de final, trei dintre cele cinci incendii de locuință au fost provocate de coșul de fum.

La incendiul de locuință izbucnit într-o gospodărie din satul Băneasa, localitatea Salcia, pompierii s-au luptat aproximativ jumătate de oră cu flăcările provocate de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 1.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 60.000 de lei.

La Crângu, jarul căzut dintr-o sobă pe materialele textile din apropiere a generat un incendiu, cu risc de propagare la întreaga casă de locuit. S-au deplasat la fața locului pompierii militari turneni, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Pagubele, reprezentând mobilierul dintr-o cameră, materialele textile și tavanul din lemn, au fost estimate la suma de 5.000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate la peste 30.000 de lei.

În localitatea Cosmești, proprietarul uneui locuințe a observat la timp că la nivelul acoperișului, în jurul coșului de fum, a izbucnit un incendiu, solicitând imediat intervenția pompierilor militari din cadrul Detșamentului Videle. Incendiul a fost stins cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă înainte ca focul să se extindă la nivelul acoperișului ori la bunurile din interiorul casei, fiind distrusă doar podina din lemn, pe aproximativ 2 mp.

La Beiu, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, s-a aprins astereala din lemn a acoperișului pe cca. 1 mp. Incendiul a fost stins rapid de pompierii militari alexăndrineni, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, înainte ca acesta să se extindă la acoperișul locuinței. Valoarea bunurilor salvate se ridică la peste 20.000 de lei.

În localitatea Vedea, un foc în aer liber lăsat nesupravegheat s-a extins la un perete din lemn al unui garaj din apropiere, cu pericol de distrugere al acestuia, dar și de propagare la alte anexe gospodărești. La fața locului au intervenit pompierii roșioreni, cu o autospecială de stingere, iar în urma incendiului au fost distruse acoperișul garajului, pe cca. 2 mp și peretele din lemn.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.