Economie

Cinci focare de pestă porcină africană mai sunt active în județ

Două focare de pestă porcină africană au fost stinse, la nivelul județului, în intervalul 23 – 28 aprilie, iar numărul de focare active a scăzut la cinci, potrivit celei mai recente informări a ANSVSA. În perioada menționată, la nivel național au fost stinse 45 de focare de pestă porcină africană și au fost înregistrate alte 22 de focare.

La nivel național, miercuri, 28 aprilie, erau active 345 de focare PPA, din care 10 focare în exploatații comerciale și 4 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 153.309 porcine.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.570 de cazuri la mistreți în 41 de județe. La nivelul județului Teleorman, potrivit datelor oficiale, 492 de mistreți au fost găsiți morți, iar alți 50 de mistreți au fost vânați.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având însă impact dezastruos la nivel economic şi social.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.