Eveniment

“Cetățeni europeni pregătiți pentru viitor”/ Activitate adresată bibliotecarilor la Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman

Joi, pe 24 iunie 2021, la ora 10:00, Centrul EUROPE DIRECT (ED)Teleorman organizează activitatea cu tema “Cetățeni europeni pregătiți pentru viitor” la Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman.

“Beneficiarii sesiunii de trening sunt bibliotecari din bibliotecile publice-centre comunitare și de cunoaștere pe tot parcursul vieții de care pot beneficia gratuit comunități întregi. Aceştia vor învăţa să folosească platforma dedicată CoFE, iar la rândul lor pot organiza sesiuni de informare, pentru membrii societăţii civile, pe temele şi subiectele propuse de conferinţă având ca scop creșterea calității vieții în comunitate cu propuneri constructive și concrete”, declară reprezentanții Centrului ED Teleorman în ceea ce privește scopul activității ce se va derula joi.

Mai mult, aceștia transmit că evenimentul va fi axat pe informare, privind promovarea și utilizarea platformei interactive a “Conferinței privind viitorul Europei – CoFE”, care reprezintă “o serie de dezbateri și discuții organizate la inițiativa cetățenilor, care permit fiecărui european să-și împărtășească ideile și să contribuie la clădirea viitorului nostru comun”.

Conform informațiilor furnizate de sursa citată, activitatea este un “exercițiu democratic paneuropean major, care oferă un nou forum public pentru o dezbatere deschisă, incluzivă și transparentă cu cetățenii, cu privire la o multitudine de priorități și provocări importante”, cu scopul de a îmbunătăți politicile și strategiile comune.

De asemenea, între 10:15 – 10:30, reprezentații Centrului ED Teleorman vor informa beneficiarii evenimentului despre prioritățile UE pentru anul acesta, și anume Pactul Verde European și O Europă pregătită pentru era digitală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.