Social

Certificarea stagiului de cotizare realizat în sistemul public de pensii. Teleormănenii îşi pot verifica stagiul de cotizare la pensii on-line

Pentru a putea ieși la pensie sau pentru a demonstra stagiul de cotizare în cadrul sistemului de pensii, unii teleormăneni au avut nevoie de adeverințe pentru certificarea acestui stagiu.

Din bazele de date constituite la nivelul Casei de Pensii, se editează adeverinţa privind stagiul de cotizare şi punctajul anual al asiguratului, atât pe suport de hârtie, cât şi în format electronic.

Adeverinţa privind stagiul de cotizare este utilizată pentru stabilirea drepturilor de pensie după data de 01.04.2001 sau pentru obţinerea Formularului A1 de la Casa Naţională de Pensii Publice, pentru persoanele care sunt detaşate în străinătate de către angajatori.

La finele anului 2016, au fost eliberate un număr de 8.090 adeverinţe privind certificarea stagiului de cotizare realizat în sistemul public din care, la solicitarea altor case judeţene de pensii 642 adeverinţe.

De asemenea, pentru a ști cât au cotizat în cadrul sistemului public de pensii, asiguraţii acestui sistem îşi pot verifica stagiul de cotizare după 01.04.2001, precum și alte informații specifice privind activitatea instituției accesând platforma de servicii electronice care este funcțională, pe site-ul CNPP – București platforma de comunicare “Portal”.

La data de 31.12.2016, în evidenţele Casei Judeţene de Pensii Teleorman au fost înregistraţi 808 utilizatori externi ai portalului cnpp.ro. Pentru a se înregistra pe portalul cnpp.ro, asigurații trebuie să se adreseze CJP Teleorman, unde depun o cerere în acest sens. Ulterior, vor primi un user name și o parolă cu ajutorul cărora se vor loga pe platforma cnpp.ro. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.