Economie

Cererile Unice de Plată pot fi depuse în perioada 01 martie – 15 mai/ Anul trecut, în Teleorman, au fost depuse aproape 16.000 de cereri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat, luni, Campania de informare a fermierilor cu privire la primirea Cererilor Unice de Plată în anului 2021, sub sloganul: “APIA în sprijinul fermierilor! Experiență, implicare, profesionalism. Depune Cererea Unică de Plată în perioada 01 Martie – 15 Mai 2021!”. Astfel, conform datelor furnizate, în contextul pandemiei de COVID-19 și a măsurilor de protecție impuse, fermierii vor putea să-și înregistreze Cererile unice de plată, în acest an, fără a se prezenta la Centrele județene/locale APIA şi/sau al Centrul Municipiului Bucureşti, în perioada 01 martie – 15 mai 2021.

Procedura prevede că se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. „Fermierii își vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE și toate informațiilor din cerere, prin accesarea aplicației IPA ONLINE din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie)”, transmit reprezentanții APIA.

De asemenea, fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și să permită primăriei să transmită la APIA adeverința.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii Cererii.

Astfel, toate documente care dovedesc că terenul utilizat se află la dispoziția fermierului se transmit electronic pe adresele de e-mail ale Centrelor APIA ce se regăsesc la link-ul: http://www.apia.org.ro/ro/centre-judetene-apia).

Ulterior, funcționarii APIA vor contacta fermierii în vederea închiderii electronice a cererii și pentru programarea acestora în vederea semnării Cererii și declarațiilor atașate acesteia.

Anul trecut, la nivel național au fost depuse, în perioada prevăzută de lege, 830.898 de cereri, pentru o suprafață declarată la plată de 9.879.977,25 hectare. La nivelul județului Teleorman, în Campania de depunere a Cererilor Unice de plată pentru anul 2020 au fost depuse 15.785 de cereri, pentru o suprafață de 429.283,14 ha, conform datelor furnizate de reprezentanții instituției.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.