Politic

Cererile românilor în materie de moștenire ar putea fi depuse la judecătorie – proiect de lege susținut de deputatul ALDE Calotă Florică Ică

Toate cererile românilor în materie de moștenire vor putea fi depuse la judecătorie, dacă Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, susținut de un grup de parlamentari, printre care și deputatul ALDE de Teleorman, Calotă Florică Ică, va fi adoptat și de Camera Deputaților, după ce a primit vot favorabil de la Senat.

Concret, prin proiectul de lege vor fi aduse mai multe modificări la competența materială a instanțelor în procedura civilă, printre care și specificarea că, indiferent de valoarea lor, toate cererile în materie de moștenire vor trebui depuse la judecătorii.

Astfel, la articolul 94, unde se stabilește competența după materie și valoare a judecătoriilor, proiectul de lege va adăuga la listă cererile în materie de moștenire, indiferent de valoare; cererile privind uzucapiunea, indiferent de valoare; cererile în materia fondului funciar, cu excepția celor date prin lege specială în competența altor instanțe.

Totodată, proiectul de lege definește competența tribunalelor, competența curților de apel, precum și cererile de strămutare, în cazurile cererilor în materie de moștenire.

Inițiativa legislativă trece a doua oară prin Parlament, după ce a fost întors la legiferare de Curtea Constituțională.

One Comment

  1. Asa Tata, a iesit gaina in mijlocul gramezii,astept de mult o lege marca Calota ex romanilor sa li se scoale p.. de 8 ori pe saptamana , alfel amenda

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.