Social

Cererile pentru tichetele sociale de Paşte pot fi depuse până la sfârşitul acestei luni

Monica DUMITRESCU

Potrivit şefului Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială Alexandria, Ioan Voicu, cererile pentru tichetele sociale în valoare de 50 de lei pe care municipalitatea le acordă conform unei Hotărâri a Consiliului local, cu ocazia sărbătorilor Pascale, pot fi depuse până la data de 31 martie 2017.

Tichetele sociale se acordă pentru persoanele singure sau familiile care domiciliază pe raza municipiului Alexandria şi al căror venit net este de maxim 500 lei/lună/ membru de familie sau persoană singură.

Acordarea tichetelor sociale se face pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere însoţită de următoarele acte: copii acte de identitate pentru toţi membrii din familie; acte doveditoare pentru veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii pentru toţi membrii familiei (adeverinţe de salariu cu venitul net, cupoane pensii, alocaţii de stat, indemnizaţii somaj, handicap, creştere copil, plasament, adeverinţe eliberate de ANAF-Alexandria pentru persoanele majore care nu realizează venituri, alte acte doveditoare după caz). Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere se pot procura de la sediul Primăriei municipiului Alexandria şi pot fi depuse, împreună cu actele menţionate la sediul DGAS Alexandria.

Anul trecut au beneficiat de acest ajutor aproximativ 1500 de alexăndreni. Tichetele sociale pot fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea de alimente din magazinele care acceptă astfel de bonuri valorice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.