Economie

Cererile de plată pentru Măsura 215 – pachet a) – porcine pot fi depuse până la 30 august

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură precizează că până vineri, 30 august 2013, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru Măsura 215 – pachet a) – plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine.

Pot depune cereri de plată beneficiarii Măsurii 215 – pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor, care au depus cereri de ajutor în conformitate cu prevederile OMADR nr. 149/2012, iar cererea de plată poate fi completată pe format de hârtie sau online de către beneficiar prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După completarea online, cererea se tipăreşte şi, la fel ca şi cererea completată pe format de hârtie, se depune la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pe a cărui rază teritorială se află sediul social sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producţie cea mai mare. Eventualele greşeli care se fac la completare se corectează de către beneficiar prin tăiere cu o linie orizontală, iar informaţia corectă va fi înscrisă alături, confirmând corecţia efectuată prin semnarea şi datarea acesteia de către beneficiar. Dovada depunerii cererii de plată o reprezintă bonul de mână care conţine o serie de date, respectiv, centrul judeţean, numărul cererii din registrul special, data şi ora înregistrării, numele lizibil şi semnătura funcţionarului APIA care a primit cererea.

Cererilor de ajutor vor fi însoţite, obligatoriu, de copie CUI/CIF, după caz, copie buletin sau carte de identitate a titularului, administratorului, reprezentantului legal sau împuternicitului; copie autorizaţie sanitar-veterinară, copie înregistrare sanitar-veterinară pentru exploataţiile comerciale tip A, după caz sau copii autorizaţii sanitar-veterinare, copii înregistrări sanitar-veterinare pentru exploataţiile comerciale tip A, după caz pentru mai multe exploataţii cu cod ANSVSA, copia schiţei adăpostului sau adăposturilor pentru fiecare cod ANSVSA (din care să reiasă suprafaţa liberă de pardoseală a spaţiilor de cazare şi suprafaţa utilă pe boxă sau  compartiment pentru fiecare hală), programul de iluminat, respectiv vară/ iarnă (în funcţie de dată schimbării orei) care să conţină intervalul orar pe perioade, în funcţie de tehnologia de creştere şi categoria de porcine, graficul de livrare estimat anual, graficul de populare estimat anual, copia declaraţiei pe suprafaţă, dacă este cazul, împuternicire şi copii acte de identificare împuternicit, dacă este cazul, document coordonate bancare, precum şi alte documente justificative, dacă este cazul.

În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii trebuie să respecte standardele de eco-condiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei. În cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiţii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.